Costume tester: EMS BodyPower, som er den nye motionsform, alle taler om
© Zara

Costume tester: EMS BodyPower

Den nye træningsform kræver blot 20 minutters motion om ugen. Vi tester, hvor gode resultater, man kan opnå med EMS BodyPower

10. januar 2017 af Camille Berner

I december 2015 befandt jeg mig pludselig og – nok ikke helt uventet – i helvedes forgård, bedre kendt som et shoppecenter i ulvetimen kort før jul. Mødre, fædre, onkler, tanter og en bedstemor eller tusind med vilde blikke i øjnene, grænsende til det paniske. Myldrede fortravlet og stresset for de rundt mellem hinanden fordi, også de, skulle nå at købe den sidste Domino Express Ultimate X-MAS-factor til familiens yngste, inden det var for sent. 

Jeg selv var der for at udføre selvsamme mission. Pludselig skar en barnestemme igennem fra centerets stueetage. Højt, klart og beskrivende for, hvordan vi alle følte det: “JEG GIIIIIDER IKKE MERE!”. 

Den dreng har jeg tit og ofte citeret siden, især i forbindelse med træning. For lad mig være helt ærlig: Jeg HADER at træne. Jeg bryder mig ikke om at svede, endnu mindre om at blive forpustet, og selvom jeg kender og føler alle de positive sidegevinster ved at træne, er det bare ikke mig. 

Jeg er også dårlig til sport, så dårlig, at jeg ikke engang gider at se det i tv. Jeg ville ønske, at det var anderledes. Ønske, at jeg var sådan en, som lige løb en tur, bare sådan 10-12 kilometer. 

Jeg har én gang løbet fem, og jeg var så stolt, at jeg græd af glæde for så aldrig at gentage successen. Jeg har tidligere allieret mig med en personlig træner. En fantastisk luksusløsning, men også ekstremt tidskrævende, for hvem har tid til at træne to-tre gange om ugen i en time plus omklædning, bad og den slags. Og så var det dyrt.

Psst ... Læs her, hvad du faktisk får ud af at træne 

Derfor følte jeg mig tvunget til at træne

Da jeg i starten af 2016 blev gravid, havde jeg nu den helt perfekte undskyldning for ikke at røre mig ud af flækken. Eller det startede som en undskyldning, men med kvalme, træthed og alle de frække bivirkninger en graviditet medbringer, følte jeg endnu mindre end nogensinde for at træne. 

Samtidigt fik jeg en anden hobby: Rabarbermuffins fra Lagekage-Oles Lagkagehus, og selv tak Ole, den hobby må du kunne have mærket i det forgange år. Jeg tog i hvert fald 25 flotte kilo på i min graviditet. “Det ryger af med amningen!“ sagde jeg til mig selv, mens jeg spiste tre til – for der var jo tilbud! 

Oktober kom og jeg fik en pige – lækker sag i øvrigt, hun var jo også halvt rabarbermuffin, men min amning gik slet ikke, som jeg eller hun ville, og kort før hendes to måneders fødselsdag mistede jeg min sidste mælk. 

Jeg vil ikke kede dig med, hvor nederen det er, og hvor mange følelser, som følger med af skyld og skam – men blot konstatere det overfladiske aspekt i, at jeg i hvert fald ikke kunne amme de ekstra kilo væk.

Lang historie lidt kortere, jeg skulle op på hesten igen og i form, og her kom jeg i tanke om et afsnit af Amalies Baby, som jeg havde konsumeret liggende og spisende på min sofa. Et afsnit, hvor hun tester EMS BodyPower. Alene det, at det kun tog 20 minutter, fik mig til at tænke, at det var noget for mig.

Så effektivt var EMS BodyPower

Jeg lavede en masse onlineresearch og tog kontakt til centeret, som er placeret i Hellerup og Vanløse for at høre nærmere. Tanken om de 20 minutter tillagt det faktum, at man kun behøvede at træne én gang om ugen tændte mig, og jeg bookede en prøvetime.

Træningen var ret hård, og jeg hadede hvert et sekund, men jeg kunne mærke, at det virkede og træneren var sød – selvom jeg havde lyst til at myrde hende, fordi hun pinte mig så skrækkeligt.

Men det faktum, at man på sin maskine kan se tiden tælle ned, og at 20 minutter virkelig ikke er lang tid, gjorde det helt overkommeligt, og jeg gik derfra svedig, lidt stolt og med en følelse af, at jeg virkelig havde trænet igennem. Efterfølgende var jeg øm i kroppen, men ikke for meget, og jeg begyndte at se frem til næste uges træning.

Resultatet

Efter fire sessioner, og dermed fire gange træning, har jeg tabt fem kilo. Uden at lave andet end at bære på min datter og gå ture med hende, og jeg føler mig stærkere og i bedre form end i meget lang tid, måske endda end nogensinde. Jeg tror faktisk, at jeg efter 32 lange års træningshad endelig har fundet den motionsform, som passer til mig. Og jeg har både anbefalet den til min kæreste og svigermor, for den er alsidig og kan tilpasses den enkeltes behov.

Sidst jeg var nede og træne, skete der endda det mærkelige, at jeg spurgte, om jeg måtte træne to gange om ugen. Men grundet, at kroppen skal restituere i minimum fire dage mellem hver session, kan det ikke lade sig gøre – men tænk engang, at det skulle komme til det. Jeg er hooked.

Fakta om EMS BodyPower

Når man går til EMS BodyPower, får man spændt en vest stramt til kroppen, hvor der er fæstnet en masse elektroder. Hertil får man bånd om overarme og lår, også med elektroder.
 Herefter sættes maskinen i gang, som får dine muskler til at trække sig kraftigt sammen. Dette kan reguleres af din træner løbende, så du eksempelvis kan vælge at have mere fokus på mave end på lår.


Spændingerne kører i otte sekunder, efterfølgende er der otte sekunders pause, hvor du indtager 'hvilepositionen', som er en squad. 


I de otte sekunder der er strøm, bliver du guidet til en øvelse af en træner, som følger dig gennem de 20 minutter.
 Øvelserne er langsomme og næsten pilates-agtige, du bliver ikke forpustet, men sveder alligevel gennem hele forløbet.


Strømmen gør ikke ondt, det summer og spænder, og du vil kunne mærke det efterfølgende, på en god måde, og jeg følte mig stærkere allerede efter tredje gang. 
Læs mere om EMS BodyPower her

Måske er du interesseret i ...

Seneste