Ansigtsrens og renseservietter: Skader din makeupfjerner din hud?
© Vogue

Skader makeupfjerner din hud?

Særligt én slags makeupfjerner kan gøre langt mere skade end gavn, hvis du ikke passer på

7. december 2016 af Marie Alkestrup

Efter en endt bytur eller en meget lang dag er det de færreste, der orker at fjerne makeuppen – også selvom vi ved, at det ikke er godt for vores hud.

Netop her kommer de nemme renseservietter ind i billedet, som virkelig gør det let og hurtigt at fjerne makeuppen. Men selvom renseservietter er forholdsvis nemme at bruge, er de ikke nødvendigvis gode for din hud – tværtimod.

Psst ... Få styr på din ansigtsrens ved at undgå disse 5 fejl, som de fleste begår

Ligesom i din normale makeupfjerner indholder renseservietter nemlig ingredienser, som er beregnet til at nedbryde din makeup og dermed fjerne den. Forskellen på renseservietter og almindelig makeupfjerner er dog, at de fleste vasker ansigtet efter at have brugt makeupfjerner, og dermed fjernes de føromtalte ingredienser fra huden.

Renseservietter er derimod ikke beregnet til at skulle vaskes af med vand, hvilket de fleste heller ikke gør, og dermed forbliver de ingredienser, som er beregnet til at nedbryde makeuppen på din hud.

Ligeledes indeholder nogle renseservietter også konserveringsmidler eller alkohol, så de kan forblive friske og bakteriefrie nede i pakken. Når disse konserveringsmidler ikke bliver renset af og sidder på din hud hen over natten, kan det irritere og udtørre din hud, især hvis du ofte rækker ud efter renseservietten istedet for ansigtsvasken.

Bruger du tit renseservietter, så husk at vaske efter med en ansigtsrens for at fjerne de udtørrende ingredienser. Orker du ikke at rense efter med vand, så sørg for at minimere brugen af renserservietter og forsøg at undgå dem med alkohol i. 


MERE FRA COSTUME

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra JANE KØNIG

1 plisse ybbrvgxeqebyhuycmww za
3 love tag ring xq806nokqzfixr3p5vj9og
2 love link 5ri4fqzag4ulyi86dzdxta
6 love letters qwbnplkemrltol82c6vp2w
5 koral hjerte hqm7uf5o tsmmwq1yo cjw
4 chunky hoop 9orvigsoeiq0vjb0o7hqug

Seneste