DIY: Sådan laver du cool møbler med paller
© Pinterest / @cupofjo.com / @organicdailypost.com / @etsy.com

DIY: Sådan laver du cool møbler med paller

Har du mod på at benytte brugte materialer, som en del af din indretning? Her er ti bud på, hvordan du indretter dit hjem med paller

6. maj 2017 af Martine Hestbæk Jacobsen

En reol, en seng, borde og skohylder – du kan lave mange ting med en palle og det er både budgetvenligt og sjovt. 

En palle er ikke bare en palle

Inden du går i gang med dit DIY-palle-projekt, skal du være opmærksom på, hvilken type palle du tager med indenfor. Imprægnerede paller kan være fyldt med gift og du må derfor ikke benytte dem, som en del af indretningen i dit hjem. Mange imprægnerede paller bliver produceret i udlandet, hvor de bliver overfladebehandlet med kemikalier og metylbromid. Metylbromid bliver anvendt som et middel mod insekter og svamp og er forbudt i Danmark.

Derudover bør du også være opmærksom på, om pallen er blevet anvendt til at transportere giftige varer på. Maling, gift og kemikalier kan nemlig nemt trænge ned i træet og forgifte pallen. Læs mere om, hvilke paller du ikke skal anvende her.

Hvis du har forelsket dig i et DIY-projekt, hvor der skal bruges paller, skal du anvende europaller og DS-halvpaller (Dansk standard), da disse ikke bliver overfladebehandlet og derfor ikke indeholder gift. Vi råder dig til at købe paller af en officiel forhandler, for at være 100 procent sikker.

Vi har udvalgt nogle flotte indretningsløsninger med paller i galleriet nedenfor. 

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra Becksöndergaard

6 ldt3wbo4lvu7i1xnrgkmgg
5 3qnsbiiu3qfng rvedwdpw
4 d708tii7iwsauckhj3dkpw
3 r2ynyavivv5umn7inhlgdw
2 sbtmlukc1cba8y6r0ljzza
1 2yguvawsi0c1iyq8two35q

Seneste