Glimmervægge hitter – og de er nemme at lave

Den nye DIY-trend er alt, din indre prinsesse drømmer om! Skal du også have en glimmervæg?

© iStock

Mange af de vildeste interiøridéer, vi støder på, har sin begyndelse i USA, og det gælder også denne nye tendens. Guides til glimmervægge er nemlig blevet populære, og selvom det måske lyder en smule ekstremt, kan det også være ret fint og en sjov idé til eksempelvis badeværelset.

Her kan du se nogle eksempler på, hvordan en glimmervæg kan tage sig ud, og blive klogere på de forskellige fremgangsmåder – for dem er der flere af alt afhængigt af, hvilken effekt du ønsker.

Glimmer direkte i malingen

Den måske mest oplagte metode er at hælde din glimmer direkte i din vægmaling, inden du svinger rullen. Her skal du dog være opmærksom på, at malingen kan dække din glimmer og effekten bliver derfor ret diskret.

Vær også opmærksom på at glimmeren, du vælger, er egnet til at komme i maling. Der findes forskellige varianter fremstillet til formålet.

Glimmer glaze

Du kan også vælge at bruge en glaze, som indeholder glimmer og kan males oven på en hvilken som helst væg. Det betyder altså, at du først skal have malet din væg i den farve du ønsker og så slutter af med et sidste lag glimmer. Denne metode giver en vildere effekt end hvis du putter glimmer direkte i malingen.

Du kan finde glazen på Amazon.

Lim, der spartles på

Metoden her er en af de mest populære, når det gælder DIY-guides til glimmervægge, da den giver det klart mest dramatiske resultat.

Her blander du selv en masse af lim og glimmer, som du spartler på væggen eller maler på med penslen.

Brug glimmer af forskellige størrelse, så får du den vildeste effekt.

Vindblæst glimmer

Dette kræver en vis portion mod. Du skal nemlig have gang i hårtørreren og “blæse” din glimmer op på væggen.

Først maler du væggen i den ønskede baggrundsfarve. Lad den tørre, og så begynder det sjove.

Du maler et lille stykke væg ad gangen og bruger en foldet paptallerken til at styre din glimmer, som du blæser op på den våde plet, hvor det så hænger fast. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget der bliver siddende på væggen og hvor meget, der ender på gulvet, men ifølge flere af de guides, der findes, skulle det holde ret godt uden nogen form for forsegling efterfølgende.