Frederik Bille Brahe: Den vigtigste ingrediens, der findes
Han er kok og indehaver af caféen Atelier September og den nyåbnede Apollo Bar, men hvad elsker Frederik Bille Brahe egentlig allermest ved det, han laver?
Et måltid mad er en hel, forførende oplevelse. Den nyder Frederik Bille Brahe at give sine gæster.
“For mig handler det at lave mad og have en restaurant i høj grad om at samle folk om en oplevelse. Som kok får du lov til at forføre folk, og det er dig, der sætter rammerne, men det handler aldrig specifikt kun om dig som person. På den måde er der en ydmyghed ved det at være kok og restaurationsejer, som jeg godt kan lide.
At udtrykke sig gennem et måltid mad
Det med at ville samle folk omkring et måltid stammer fra min barndom. At lave mad var et sted i familielivet, hvor jeg kunne udtrykke mig. Tilbyde noget. Lige fra jeg var barn, har jeg været besat af mad. Jeg lå tit i min seng om aftenen og tænkte på, hvad jeg skulle spise til morgenmad.