© Wenn.com

“Jeg var så forelsket, at det nærmest lammede mig”

Kate Moss og mesterfotografen Mario Sorrenti fortæller om deres forelskelse – og den ikoniske duftkampagne for Calvin Klein

28. september 2017 af Carla Christine Bruus Aagaard-Strube

25 år er gået, siden Kate Moss poserede og provokerende i kampagnen for Calvin Kleins ikoniske duft Obsession. Nu er parfumen blevet opdateret og relanceret under navnet Obsessed, der samtidigt bringer hidtil uset kampagnemateriale med en ung Moss frem i lyset.

I det nye Costume, der er på gaden nu, kan du læse et interview med Kate Moss og fotografen bag kampagnen, Mario Sorrenti, der dengang også var Kate Moss’ kæreste. Herunder finder du et uddrag af artiklen. 

Ung kærlighed

Da den spirende supermodel og Mario Sorrenti mødte hinanden, var hun 17 år og han 20. Begge arbejdede som modeller i New York.
“Vi ramte noget i hinanden, der opslugte os fuldstændigt. Jeg var så forelsket, at det nærmest lammede mig,” husker han.

Calvin Klein selv havde set hans portfolio med en række feriebilleder af kæresten Kate Moss og sagt, at det var den form for besættelse, han ville se i sin kampagne. Derfor sendte han parret alene ud til et forladt strandhus med en masse ruller film. Inden da havde Sorrenti haft Kate liggende på en sofa i ti dage for at få det nu ikoniske kampagnebillede i kassen, men der manglede stadigt noget for at fuldende kampagnen.

© Calvin Klein Obsessed

“Jeg var ret ung, da jeg begyndte at fotografere, og Obsession-kampagnen var en af mine første kampagner. Men jeg var allerede dybt inde i min udvikling som kunstner og havde arbejdet med maleri, inden jeg begyndte at fotografere. Dengang havde jeg en meget umiddelbar tilgang til fotografiet, som måske var lidt naiv og legende, men som også var med til at give billederne noget helt særligt. I dag er jeg langt mere overvejet i alt, hvad jeg gør og fotograferer. Selv når jeg prøver at være spontan, er jeg det aldrig på samme måde, som jeg var dengang,” siger Sorrenti.

Kate Moss fortsætter:

“Det var godt tænkt af Calvin at sende os afsted på den måde. Jeg følte jo, at jeg var på ferie med alt betalt og syntes bare, det var skønt.Vi var så unge og naive. Mario anede knap nok, hvordan man satte film i et kamera, og vi havde ingen anelse om den ikoniske status, som billederne ville få. Det var en one-off. En serie af øjebliksbilleder, der ikke kan genskabes, og derfor forstår jeg virkelig godt idéen med at bruge de gamle billeder.” 

Læs resten af det store interview med Kate Moss og Mario Sorrenti i månedens Costume

Måske er du interesseret i ...

Seneste