© Renate Torseth / Costume 186

Sana fra Skam: “Jeg havde aldrig set piger med hijab på tv før”

Der var 200 piger i kø til rollen, som gik til Iman Meskini. Kom tæt på den unge nordmand, der bliver genkendt verden over som Sana fra Skam

12. september 2017 af Randi Fuglehaug & Marie Vidø

Da Iman Meskini var fem år, lærte hun sig selv at læse. Da hun var 13, valgte hun at gå med hijab, selvom ingen af hendes veninder gjorde det. I dag spiller hun basket professionelt og er lige kommet i militæret, og så føler hun sig mest som sig selv i farverigt tøj. Vi har mødt den 20-årige nordmand, der bliver genkendt verden over som sin karakter, Sana fra successerien Skam.

Du kan læse et stort interview med Iman Meskini i det nye Costume, der er på gaden nu. Her får du et lille uddrag af interviewet med Skam-stjernen. 

© Renate Torseth / Costume 186

20-årige Iman Meskini er kompromisløs, når det drejer sig om, hvad hun vil og ikke vil. Det har hun været lige siden NRKs castingansvarlige besøgte den antiracistiske ungdomsorganisation Agenda X på jagt efter en, der skulle spille en muslimsk pige i en ny ungdomsserie. De spurgte efter Iman, andetårseleven, der havde skrevet et indlæg på organisationens blog om at gå med hijab og være muslimsk pige i Norge. Hun var umiddelbart kritisk overfor forespørgslen.

“‘Hallo, jeg går jo med hijab’, tænkte jeg. Det var svært at forestille sig, at NRK ville bruge en pige med hijab. Jeg havde ingen skuespilerfaring. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være skuespiller, og jeg tænkte slet ikke over, at det var en mulighed, fordi jeg aldrig havde set piger med hijab på tv før,” siger Iman.

Hun tog til audition. Der var 200 andre piger, der skulle prøvefilme til rollen som Sana Bakoush, både piger med og uden hijab, og pludselig blev det vigtigt for Iman at få rollen.

“Når der endelig kom en rolle, som skulle spilles af en pige med hijab, syntes jeg, at det ville være lidt nedtur, hvis en, som ikke bruger det, fik den. Så jeg gjorde mig ekstra umage ved den sidste audition. Da de ringede og sagde, at jeg havde fået rollen, var det en ret uvirkelig følelse.”

Læs resten af vores eksklusive interview med Iman, hvor hun blandt andet fortæller om at blive genkendt på gaden, sin opvækst og hvordan hun adskiller sig fra rollen Sana, i det nye Costume

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra Avène

1 micellar ocz g51lohvtozfdubpbmw
2 ystheal pbm7glwrdq odtixwg biw
3 hydrance u 827yk8iqeqzuuwz9peza
4 mask lr0sig1uerptsxoo1nrkqw
5 thermale k2dtdzjhaxw4tt2hhu7j7w
6 trixera ptsaielrpatwjlujh2dz0w

Seneste