© Jette Jørs

Vintage: Shoppingtips fra en vintagesamler

Gå på vintagejagt, og giv garderoben et personligt præg. 28-årige Caroline guider til de bedste vintagebutikker og hvilke ting du skal gå efter

2. november 2017 af Camilla Larsson

I det nye Costume, der er på gaden nu, sætter vi fokus på bæredygtig mode og vintageshopping. Herunder følger en smagsprøve på magasinet, hvor du kan møde en passioneret vintagesamler.  

Når kunstformidler Caroline Berner Kühl, 28 år, går på vintagejagt, er det overvejende designere som Gianni Versace, Yves Saint Laurent og Roberto Cavalli, hun holder øje med. Og et helt særligt item fra 90’erne giver hendes basisgarderobe et glamourøst og personligt præg.

DU KØBER PRIMÆRT HIGH END-VINTAGETØJ. HVAD ER DET SÆRLIGE VED DET? 

“Det er som en skattejagt, hvor du finder ting, som fortæller historier fra en svunden tid. Det tiltaler mig. Og med high end-mærker får du meget for pengene. Kvaliteten er lige så god som i dag – ofte bedre. Generelt synes jeg også, at det er vigtigt at tage stilling til, hvor vores tøj kommer fra. Der er en sindssyg overproduktion i tekstilbranchen i dag, og vintage føles mere bæredygtigt.”

HVILKEN STIL GÅR DU EFTER?

“70’erne for et glamourøst look, men også for et par vide bukser og en enkel T-shirt. Og 90’erne, men det er egentlig mest, fordi designere som Gianni Versace, Jean Paul Gaultier og John Galliano lavede nogle fantastiske ting i den periode.” 

Bohemet taske fundet i New York. 

© Jette Jørs

HVILKE MÆRKER GÅR DU EFTER?

“Ingen specielle – men jeg bliver ved med at falde over fantastiske Yves Saint Laurent-ting. Han var legendarisk. Gad for eksempel godt nde hele hans Safari-kollektion vintage, men det vil helt sikkert koste en bondegård.”

HVORDAN BRUGER DU DINE VINTAGEKØB I DIN STIL?

“Helst med jeans, en T-shirt og en hættetrøje. Jeg blander vintage med tøj, der er mere basic, så jeg ikke ligner en påklædningsdukke.”

HVOR SHOPPER DU VINTAGE?

“Hvis jeg kunne, ville jeg købe alt i Allan and Suzi i New York. Ejeren var en ældre herre med læderhud, som altid gik i en grå zip-up-hættetrøje og havde det vildeste firsergarn. De har desværre måttet lukke, men jeg ville til hver en tid støtte ham og hans butik. De havde de vildeste ting. Herhjemme går jeg altid i Time’s Up i København. Den har alt. Fra en enkel hvid silkeskjorte til gode denimjakker og smukke kjoler.”

HVAD ER DIT BEDSTE KØB?

“En lyserød og lyseblå Yves Saint Laurent-nederdel, som jeg fandt i Time’s Up. Den har egentlig ikke nogen historie, den er bare vildt pæn. Og så min Ines de la Fressange-blazer fra Allan and Suzi.” 

Du kan finde flere tips til vintageshopping i det nye Costume, hvor du også kan se Carolines bedste vintagekøb. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste