©Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Daddelkugler med ristede hasselnødder og kakao

Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på en nem, lækker og sund snack, der får tænderne til at løbe i vand

23. december 2014 af Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Indholdet fortsætter efter annoncen

Disse cremede daddelkugler med en smag af chokolade og ristede hasselnødder er en sikker favorit herhjemme, hvor selv de mest kræsne og sundhedsforskrækkede i min omgangskreds giver dem bifald.

Daddelkuglerne minder om de lækre chokolader fra Ferrero Rocher, men de er dog i en sundere udgave, så man med god samvittighed kan snige en ekstra daddelkugle eller to indenbords.

INGREDIENSER - 28 STK

220 g hasselnødder

12 dadler

2 spsk raw kakaopulver

2 tsk kokosolie

3 spsk akaciehonning

1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Et nip fint havsalt

40 g mørk chokolade (gerne 70 % kakao eller højere)

 

SÅDAN GØR DU

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter eller indtil skallen begynder at krakelere. Rod gerne lidt rundt i nødderne et par gange undervejs. Når de er ude af ovnen, placer dem da i et rent viskestykke, så du nemt kan ”nulre” hinderne af.

Når nødderne har kølet lidt af, hældes 160 gram af dem i en foodprocessor eller minihakker og blendes, indtil de er blevet til groft mel. Tilsæt derefter resten af ingredienserne (undtagen de resterende nødder og chokoladen) og blend, indtil det hele er godt blandet og du har en klæbrig, sammenhængende masse. Jeg vil anbefale, at du sætter blandingen i køleskabet i 15-30 minutter, så den er nemmere at arbejde med og forme til kugler bagefter.

Imens daddelmassen hviler i køleskabet, kan du med fordel hakke chokoladen og de resterende nødder og blande det sammen til dit drys. Husk at tage 28 nødder fra, da de skal bruges som fyld inde i daddelkuglerne.

Når dadelmassen er kølet lidt ned, tager du en hasselnød, dækker den med et lag og ruller den til en lille kugle. Tril derefter kuglen i den hakkede nødde- og chokoladeblanding og gentag, indtil du ikke har mere daddelmasse tilbage. Jeg fik 28 små dadelkugler.

Sæt dem derefter på køl igen, og gerne i fryseren, så de kan blive faste i det. Jeg plejer at lade dem stå en halv times tid i fryseren eller et par timer i køleskabet, før de er klar til at nydes.

Opbevar dem i køleskabet indtil servering.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.

Måske er du interesseret i ...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Nyheder

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Konkurrencer

Indholdet fortsætter efter annoncen