GHEE Ghee er i princippet renset smør, det vil sige at, laktose (sukker) og kasein (mælkeprotein) er fjernet. Det fremstilles ved at smelte usaltet smørolie (smørolie er uden laktose) og derved fordamper vandet og kasein udskilles.
Det rene smørfedt tages fra og bliver bliver til ghee. Hvis du har oplevet at de laktosefri-produkter ikke virker for dig, så kan det højst sandsynligt skyldes mælkeproteinet og ikke laktosen, og derfor kan ghee være en god løsning.
CAROBPULVER Carob er en bælgfrugt, som vokser på Johannesbrødtræet. Det er meget næringsrigt og indeholder ikke koffein, som kakao gør, og så er det eftersigende godt for fordøjelsen.
Den søde smag vil ved brug i for eksempel en chokoladekage være med til at nedbringe behovet for sukker. Carob er fra naturens side glutenfri, og kan derfor bruges af mange allergikere. Da det er en bælgfrugt, kan den også bruges af vegetarer og veganere.
Opskriften er udarbejdet af Costumes sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen. Læs flere af hendes artikler her: 3 nemme og sunde tips og Fedtfattig is med dadler, mandler og kakao.