Fremgangsmåde
Start med bundene. Hæld havregryn og nødder i en foodprocessor, blender eller minihakker, og blend indtil nødder og havregryn er blevet til mel.
Hæld 'melet' over i en skål, tilsæt de øvrige tørre ingredienser, og rør godt rundt.
Tilsæt derefter de våde ingredienser, og rør indtil du har en sammenhængende masse.
Smør tærteformene (dem jeg brugte er 13 centimeter i diameter) med lidt kokosolie, og fordel tærtedejen i hver form i fire lige store dele. Fugt dine fingre, så dejen ikke hænger ved, og pres den ud i formen.
Lav derefter fyldet. Start med at mose dadlerne godt med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det godt sammen.
Skær æblerne ud i tynde skiver, og læg dem i et enkelt tyndt lag i hver tærteform.
Fordel derefter en smule af fyldet oven på det første lag æbler, og dæk det med endnu et lag æbler. Gentag dette en gang mere, og drys tærterne med lidt kanel og akaciehonning.
Bag tærterne i cirka 30 minutter ved 180 grader. Jeg plejer at dække tærterne til med sølvpapir efter cirka 15 minutter.
Servér tærterne lune og gerne med lidt skyr, creme fraiche eller vaniljeis.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.
GÅ IKKE GLIP AF NOGET!