Mælk i kaffen
© Pexels / Burst

Opskrift på hjemmelavet mandelmælk

Køerne har ikke længere monopol på mælken. Mandelmælk er sundt, delikat og meget let at lave selv

28. marts 2018 af Anne Merete Thorstensen

Det er efterhånden blevet helt normalt at vælge andre former for mælk end komælk – hvad end du er laktoseintolerant eller ej.

Vi giver dig her opskriften på hjemmelavet mandelmælk, der vil opgradere din chiagrød, matcha-latte, smoothie og morgenkaffe.

INGREDIENSER

2 dl mandler

6 dl vand


SÅDAN GØR DU 

1. Læg mandlerne i blød natten over. Du kan derefter vælge at smutte dem eller lade være. De smuttede mandler giver en flottere mælk, men der sidder en masse gode stoffer i hinden, som blandt andet styrker immunforsvaret.

2. Blend mandler og vand sammen i en blender, til det bliver til en ensartet mælk.

3. Skal mælken bruges i kaffen, kan du presse mælken gennem en finmasket si eller et osteklæde – det giver en lind mælk. Skal mandelmælken bruges i madlavning, grød og smoothies, kan du vælge at bruge mælken, som den er – dermed får du det bedste ud af mandlen og dens ernæringmæssige fordele. 

Mandelmælken er laktose- og glutenfri, rig på antioxidanter og mineraler, samt har et lavt kalorieindhold. 


ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste