Opskrift på hjemmelavet mandelmælk

Køerne har ikke længere monopol på mælken. Mandelmælk er sundt, delikat og meget let at lave selv

Mælk i kaffen
© Pexels / Burst

Det er efterhånden blevet helt normalt at vælge andre former for mælk end komælk – hvad end du er laktoseintolerant eller ej.

Vi giver dig her opskriften på hjemmelavet mandelmælk, der vil opgradere din chiagrød, matcha-latte, smoothie og morgenkaffe.

INGREDIENSER

2 dl mandler

6 dl vand

SÅDAN GØR DU

1. Læg mandlerne i blød natten over. Du kan derefter vælge at smutte dem eller lade være. De smuttede mandler giver en flottere mælk, men der sidder en masse gode stoffer i hinden, som blandt andet styrker immunforsvaret.

2. Blend mandler og vand sammen i en blender, til det bliver til en ensartet mælk.

3. Skal mælken bruges i kaffen, kan du presse mælken gennem en finmasket si eller et osteklæde – det giver en lind mælk. Skal mandelmælken bruges i madlavning, grød og smoothies, kan du vælge at bruge mælken, som den er – dermed får du det bedste ud af mandlen og dens ernæringmæssige fordele.

Mandelmælken er laktose- og glutenfri, rig på antioxidanter og mineraler, samt har et lavt kalorieindhold.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF