Fremgangsmåde
Start med at lave nøddebundene. Put nødderne i en foodprocessor og giv dem et hurtigt blend, så de er hakket groft. Fjern stenene fra dadlerne, og tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend, indtil alting er godt blandet og danner en klæbrig masse.
Tag et muffinfad og udfyld hullerne med plastikffolie, så du nemt kan løfte nøddebundene ud igen bagefter. Del derefter nødde/daddelmassen op i fem portioner, og brug muffinformen til at forme fem små nøddeforme ved at presse massen forsigtigt rundt i kanten.
Stil formen med nøddekurvene i fryseren i en halv times tid, så de kan blive faste i det.
Mens nøddetærterne er på køl, kan du gøre chokolademoussen klar. Du tilsætter helt enkelt alle ingredienserne i en blender og blender, indtil det har en lækker og cremet konsistens. Juster eventuelt mængden af mandelmælk.
Når nøddekurvene er klar, så løft dem forsigtigt ud af formene og fyld dem med chokolademoussen. Jeg pyntede mine med hindbær, friske mynteblade og revet mørk chokolade.
Nøddekurvene kan forberedes i forvejen, hvis du opbevarer dem i fryseren, men chokolademoussen skal spises samme dag.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.