Sprøde og krydrede grønkålschips

Få opskriften på det sunde alternative til almindelige chips, der stiller trangen til noget salt og crispy

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Grønkålschips er et super godt alternativ til almindelige chips, hvis du har lyst til noget salt og crispy, men prøver at holde den sunde linje. Grønkål er noget af det sundeste, man kan spise, og da det heldigvis er i sæson lige nu, så er det også billigt og nemt at få fat på. Det bedste ved grønkålschips - udover den gode smag selvfølgelig - er, at de er dejligt nemme at lave, og du kan nemt tilpasse dem til din smag ved at tilføje lige præcis de krydderier, som du bedst kan lide.

INGREDIENSER

6 stilke grønkål

1/2 spsk olivenolie

Krydderier

SÅDAN GØR DU

Start med at fjerne stilkene fra grønkålen, riv dem derefter i mere chipsvenlige størrelser med dine fingre, og vask dem grundigt. Når du har vasket grønkålen, er det vigtigt at sørge for at tørre stykkerne ordentlig, da de ellers kan risikere at blive dampede i ovnen, og så bliver de ikke sprøde. Jeg brugte et rent viskestykke til at fjerne det meste af vandet - det er okay, at det stadig er en lille smule fugtigt nogle steder.

Derefter hælder du kålen over i en skål og tilføjer cirka 1/2 spiseske olivenolie, som du masserer forsigtigt ind i kålen, indtil alle stykkerne er ordentlig dækket. Tilføj derefter de krydderier du ønsker, og sørg for at vende grønkålen godt, så alle chipsene er dækket af krydderier. Jeg lavede denne portion med havsalt og hvidløgspulver, men de smager også rigtigt godt med karry eller parmesan, og min personlige favorit er at lave dem godt spicy med chilipulver, paprika, knust spidskommen og hvidløgspulver.

Fordel derefter grønkålen på en bageplade med bagepapir. For at alle stykkerne kan blive dejligt sprøde, er det vigtigt, at de ligger i et tyndt lag og ikke for tæt.

Bag grønkålschipsene på 150 grader i cirka 8 minutter, og vend så chipsene - du kan nøjes med bare at dreje bagepapiret en omgang. Gentag dette to gange, så chipsene får cirka 24 minutter i alt. Hvor længe de skal have svinger dog meget fra ovn til ovn, så sørg for at holde godt øje med dem - de skal måske have mere eller mindre tid end anvist her.

Efter cirka 24 minutter i ovnen er chipsene færdige. Lad dem eventuelt lige hvile et par minutter, men sørg for at spise dem, mens de stadig er lune og lækkert sprøde.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad.