Sund chokoladekage med kokos og friske bær

Her er en kage, der smager syndigt, men som du med god samvittighed kan tage et ekstra stykke af. Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på en lækker raw cake uden mel og tilsat sukker

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Jeg er af den overbevisning, at livet simpelthen er for kort til ikke at spise kage, og der skal nogle gange bare være plads til at nyde kage uden dårlig samvittighed eller tanker omkring sundhed og kalorier. Det er dog ikke til at komme udenom, at kage desværre ikke er det sundeste, man kan spise, og jeg er derfor stor fan af også at lave sundere versioner, så jeg kan spise lidt ekstra kage i hverdagen.

Denne lækre chokoladekage med kokos, cremet frosting og bær - til at give et friskt modspil til chokoladen - er et godt bud på en kage, du kan tage et ekstra stykke af, uden at få dårlig samvittighed. Den er ikke helt som andre kager, da den ikke skal bages, og så indeholder den udelukkende sunde ingredienser.

CHOKOLADEKAGE MED KOKOS

150 g dadler

75 g groft kokosmel

30 g usaltede mandler, grofthakkede

4 spsk kakaopulver

1 spsk kokosolie

1 spsk flydende honning

1/3 tsk vaniljepulver

Et nip havsalt

FROSTING

75 g rå, usaltede cashewnødder

30 g groft kokosmel

175 ml kokosmælk

½ tsk vaniljepulver

2 spsk flydende honning

Friske bær til at pynte kagen

SÅDAN GØR DU

Kagen: Start med at fjerne stenene fra dadlerne og hak mandlerne groft. Kom derefter dadlerne, mandlerne og resten af kageingredienserne i en foodprocessor (en blender kan til nød bruges) og blend, indtil det hele er ordentligt blandet og har dannet en sammenhængende masse. Hvis du bruger en blender, så er det nok nødvendigt at stoppe et par gange undervejs og skrabe dejen ned af kanterne med en ske.

Fordel derefter dejen i en form med plastikfolie eller bagepapir, og sørg for at presse dejen godt ned.

Sæt kagen i køleskabet eller fryseren i et par timer, så den kan sætte sig og blive ordentlig fast.

Frosting: Start med at lægge cashewnødderne i blød i mindst 20 minutter - men meget gerne i længere tid og eventuelt natten over. Jo længere de ligger i blød, jo mere lækker og cremet bliver frostingen.

Hæld vandet fra cashewnødderne, og kom dem samt de øvrige ingredienser i en blender eller foodprocessor og blend, indtil du har en lækker og cremet frosting.

Servering: Tag kagen forsigtigt ud af formen, tilføj frostingen og pynt med friske bær. Opbevar kagen på køl indtil den skal nydes. Uden bærrene kan den holde sig frisk i 3-4 dage på køl.

OBS: Kagen ser måske lille ud, men da rawkager er mere bastante end normale kager, vil jeg mene, der er i denne portion er nok til fire personer - du kan dog selvfølgelig altid gange ingredienserne op og lave en større portion.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Lær Signe bedre at kende her.