Superfood granola med kanel og ingefær

Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på en energiboostende granola med blandt andet chiafrø, gojibær og mandler

© Signe Moesby Leth // Amillionmiless.com

Det er nemt at lave sin egen granola, og når den er hjemmelavet, kan du få lige præcis den sammensætning af lækre råvarer, du selv ønsker, og samtidig bliver du fri for alt den sukker og fedt, der desværre tit gemmer sig i varianterne fra supermarkedet.

Denne granola er tilsat et ekstra ernæringsboost i form af superfoods som chiafrø, gojibær, mandler, morbær, græskarkerner, solsikkekerner, ingefær og kanel. Hvis du ikke er helt bekendt med superfoodbegrebet, så dækker det helt enkelt over fødevarer, der indeholder en særlig høj koncentration af næringsstoffer med gavnlig virkning på vores helbred.

Du kan nemt udskifte i ingredienserne, så de passer til, hvad du bedst kan lide og ellers lige kan finde i skabene derhjemme.

INGREDIENSER

5 dl grovvalsede havregryn

1 dl mandler, grofthakkede

1/2 dl cashewnødder, grofthakkede

1/2 dl græskarkerner

1/2 dl solsikkekerner

3 spsk chiafrø

3-4 spsk honning

1 tsk kanel

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 dl gojibær

1/2 dl tørrede morbær

1/2 dl tørrede abrikoser, grofthakkede

1/2 dl rosiner

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at blande havregryn, mandler, cashewnødder, græskarkerner, solsikkekerner og chiafrø godt sammen med honning, kanel og ingefær. Du kan enten bruge akaciehonning, der allerede er flydende, eller smelte fast honning i en lille kasserolle.
  2. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og rist den i ovnen på 180 grader i cirka 15-20 minutter, indtil granolaen er sprød og let gylden. Husk at vende det et par gange undervejs.
  3. Når granolaen er færdig, afkøles den inden gojibær, morbær, abrikoser og rosiner blandes i. Opbevar derefter granolaen i en lufttæt beholder, så den holder sig sprød og lækker.

Hver tirsdag vil du på Costume Beauty finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.