Verdens nemmeste surdejsbrød – opskrift
Findes der noget bedre end friskbagt brød? Få opskriften på verdens bedste (og nemmeste) surdejsbrød.
Findes der noget bedre end friskbagt brød? Få opskriften på verdens bedste (og nemmeste) surdejsbrød.
En sprød skorpe og en luftig og blød krumme – der er intet som friskbagt brød.
Brug tiden derhjemme på at finde din indre bagermester frem, og skru det perfekte surdejsbrød sammen. Det er både nemt, lækkert og lige til – alt, du behøver, er en ovnfast gryde og en god portion tålmodighed.
Her får du opskriften på et lækkert brød bagt med surdej.
4 dl vand
5 g gær
1 dl surdej
600 g hvedemel
2 tsk salt
1. Rør vand og gær sammen Start med at røre vand og gær sammen i en stor skål. Vandet må gerne være lunkent, så virker gæren bedre.
2. Tilsæt surdejen Tilsæt din surdej. Hvis du vil have en mere kraftig surdejssmag, kan du erstatte lidt af vandet med ekstra surdej. Har du ikke en surdej, kan du hente en gratis hos Meyers Bageri – husk beholder.
3. Tilsæt mel og salt Tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring. Undersaltet brød er kedeligt, så husk saltet.
4. Rør det hele sammen Brødet kræver ingen æltning, du skal bare røre ingredienserne sammen, til dejen slipper skålen. Dejen skal gerne være våd.
5. Lad dejen hæve i 10-12 timer Nu skal dejen hæve. Tildæk skålen med et viskestykke, og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Du kan med fordel lave dejen om aftenen og lade den stå natten over.