© Wenn.com

5 ting, dit ansigt afslører om dig

Sorte rande under øjnene er bare én af de ting, som sladrer om, hvordan du lever og har det. Læs, hvad din hud afslører om dig, her

14. august 2017 af Tina Lykkegaard / Woman.dk

Der er mange, der ikke ved det, men du kan faktisk se på hudens tilstand, hvor du skal sætte ind, i stedet for at købe dig fattig i skønhedsjunglens mange produkter.

Hele 80 procent af hudens tilstand skal nemlig repareres og styrkes indefra, hvilket er rigtig meget. Huden fortæller, om du drikker for lidt vand, bekymrer dig, har fordøjelsesbesvær, eller om der er ballade i hormonsystemet.

Nedenfor vil jeg guide dig gennem ansigtets zoner, så du kan se, hvad der passer lige netop til dig.


1. Mørke rande under øjnene


Din nyre er belastet og trænger til en masse vand. Som det første om morgenen skal du prioritere at drikke et stort glas vand og gerne med økologisk citron, da det er et indre brusebad for kroppen.

Derudover optager du vandet meget bedre, hvis du tilsætter lidt citron, fordi vitaminindholdet gør det nemmere for kroppen at bruge.

Drik også gerne en masse the lavet på brændenælder, da det renser kroppen. 

2. Rynker mellem brynene

Hvis du er træt af den såkaldte “bekymringslinje” mellem brynene, skal du tænke lidt ekstra på din lever, da den kan være på overarbejde.

Drik en masse brændenælde- og mælkebøtte te. Det støtter kroppens udrensning.

Sørg derudover også for at få nogle sunde fedtsyrer og gode fibre ved eksempelvis at spise avokado, valnødder, hørfrø og grove grøntsager og gerne rødbede. Dette støtter kroppens afgiftningsproces.

3. Urenheder, rynker og linjer i panden

Hvis du har urenheder omkring munden, urenheder i panden, eller linjer og rynker i panden, kan det være et tegn på, at din fordøjelse er på overarbejde.

Hvis affaldsstofferne ikke kommer ud af kroppen via tarmsystemet, er kroppens eneste udvej gennem huden, og det kan give rynker og urenheder i panden samt rundt om munden.

Gluten (for nogle kun hvede), sukker og specielt komælk kan irritere en sensitiv tarm. Forsøg derfor at undgå disse fødevarer i fire uger og se, hvilken forskel det gør for din hud.

Husk at støtte fordøjelsen med gode mælkesyrebakterier, eventuelt fra Biosym Dymbioflor+ eller Solaray Multidohilus, som tages morgen og aften.

4. Urenheder langs kæben og hagepartiet

Der er godt gang i dine hormoner, som kan give urenheder.

Spis masser af gode fedtsyrer fra avokado, valnødder, fisk, hørfrø og supplér gerne med fiskeolie af god kvalitet. Eventuelt fra Nordic Naturals Omega 3 i flydende form, som tages hver dag. Det smager let af citron og smager ikke af fisk.

5. Urenheder på kinderne

Her ses bekymringer og stress rigtig ofte. Vær ekstra god ved dig selv og gør det, der får dig til at slappe helt af. Lange gåture ved vandet eller motion, som sætter blodcirkulationen i gang da det støtter hudens kvalitet.

Husk dagligdagens små pauser og husk at trække vejret helt ned i maven hver eneste dag. Mælkesyrebakterier er igen vigtigt for denne bekymring og også rigtig gerne fiskeolie. 

Hudens kvalitet forbedres ved at drikke udrensende the som Pukka cleanse, brændenælde- og mælkebøtte the, supplere med sunde fedtsyrer og gode mælkesyrebakterier til fordøjelsen.

En skøn hud starter med en fordøjelse i topform.

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn i Aarhus. Følg @tinalykkegaard på Instagram, og få mange flere skønhedstips.

Måske er du interesseret i ...

Seneste