© Allure

10 overraskende ting, der kan medføre hårtab

Se de overraskende grunde til, at du taber dit hår

17. oktober 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Vi ved, at du elsker dit hår og gerne vil have det så sundt som muligt

Men du kender det sikkert alt for godt – at du lige kører fingrene igennem dit hår, og så synes du måske, der lige falder lidt for meget af. Det at tabe sit hår er ikke kun noget, som ældre kvinder går igennem, men unge kvinder rammes også af det. 

Det kan nemlig godt være, du behandler og beskytter dit hår rigtig godt, men det viser sig nu, at der er flere grunde til, du kan tabe dit hår. Det kan faktisk skyldes helt almindelige ting, du gør hver dag, som du ikke tænker over vil påvirke dit elskede hår.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du beholder dine fine lokker, når vi giver dig eksperternes ti overraskende grunde til, at du taber dit hår. 

© Vogue China

1. Prævention

Hov ja – hormonelle præventionsmidler kan faktisk medvirke til hårtab, men det er dog alt efter, hvilken type præventionsmiddel det er og din unikke respons til det. Her er dog typisk tale om et midlertidigt hårtab.

2. Juice cleanse

Faktisk kan en ellers populær kur som en juice detox også medføre hårtab, og det kan ses i ugerne efter, kuren er overstået. Det handler om, at hvis der sker en kaloriemæssig begrænsning, så indsnævres de forskellige næringsstoffer, og så reagerer systemet ved at afskære eller mindske energiforsyningen til håret, da kroppen betragter det som et ikke-væsenligt væv. Igen er der tale om midlertidigt hårtab.

3. Ikke vasker håret nok

De fleste tror, at det at vaske sit hår for ofte kan medfører hårtab, men at vaske sit hår en gang om dagen er ikke noget problem. Der er altså flere og flere, der ikke får vasket deres hovedbund grundigt nok. Hvis din hovedbund klør, skaller eller har nogle former for sensitiviteter, kan dette medfører til hårtab, og hvis du motionerer og sveder, har din hovedbund brug for at blive renset. 

4. Stramme håropsætninger

Det ses specielt hos balletdansere og andre, der går med stramme hestehaler, hårknolde eller fletninger. Og dette kan over tid resultere i skade på hårsækkene, så hvis det føles ømt, er det for stramt!

5. Oplevelse af stress i en længere periode

Måske ikke så overraskende, men langtidsmæssig stress kan også påvirke dit hårtab. Vi er måske ikke så gode til at foretage de bedste ernæringsmæssige valg under denne stressperiode, og her optager vi heller ikke næringsstoffer nær så godt.

6. Regelsmæssig stærk menstruation

Det er ikke menstruationen selv, der er lig med hårtab, men over tid kan du måske miste rigeligt med jern i dit system, og hvis det ikke genindføres, kan dette også være en udløser til at miste hår. 

© i-D Magazine Fall 2014

7. Receptpligtig medicin

Det er dog den individuelles sensitivitet til de enkelte hormonelle recepter, så du skal bare holde øje med, hvis det passer rent tidsmæssigt med dit hårtab, og der ikke umiddelbart er andet, der kan være skyld i det. Det vigtigt at gå til lægen med det og sige, hvis man har oplevet hårtab siden starten af recepten.

8. Overbrug af varmeredskaber

Krøllejern, hårtørrer eller glattejern – dine varmeredskaber er sikkert FOR varme, så skru lige en tand ned for varmen. Hvis det brænder bag på din hånd, så brænder det også dit hår. Hår kan tage en vis mængde varme, men hvis det kronisk bliver gentaget, så skader det håret. Sørg for at give dit hår masser af fugt. 

9. Varmeredskaber på vådt hår

Hvis du styler dit hår med varme stylingsredskaber, imens dit hår er vådt, kan det skabe bobler i selve håret. Det kan resultere i, at dit hår kan se tørt ud eller give en kløende hovedbund.

10. Kemiske behandlinger

Kemiske behandlinger på håret kan være skadelige og er en af de mest almindelige grunde til hårtab. Det er vigtigt, at du eller din hårstylist bruger behandlingen rigtigt og ikke oftere end anbefalet.

Men husk nu lige, at det er helt normalt at fælde hår!   


Kilde: Cosmopolitan

Måske er du interesseret i ...

Seneste