Sådan undgår du elektrisk hår
© Vogue

Sådan undgår du elektrisk hår

Vinteren giver både tørt hår og endnu værre – elektrisk hår! Men med disse simple tips kan du heldigvis komme den vildfarne plage til livs

13. november 2016 af Marie Alkestrup

Det kolde vejr og dine mange sweatre, huer og halstørklæder gør ikke livet let for dit stakkels hår, som reagerer ved at stritte og knitre. Dit elektriske hår skyldes især, at frosten udtørrer håret, og det er derfor hårets fugtmangel, som vil sætte gang i den statiske elektricitet. 

Men heldigvis kan du dæmpe de elektriske lokker med disse fire simple råd, som vi har samlet lige her.

Psst ... Har du blondt hår, så husk at undgå dette produkt!

1. Fugt

Dit tørre hår skriger på fugt, og du skal derfor huske balsammen ved hver eneste hårvask og at bruge en god hårkur mindst en gang om ugen. 

Ligeledes vil det også være en god idé at prøve at vaske dit hår lidt mindre, så håret kan få lov at beholde sit eget beskyttende lag. Du kan også sætte ekstra ind med en god leave-in-balsam, som du bruger i det våde hår efter badet. 

2. Tør det rigtigt

Efter din hårvask er det vigtigt, at du tørrer håret forsigtigt og ikke giver det en ordentlig frotté-rusketur med håndklædet, fordi det vil kun fremme den statiske elektricitet.

Tørrer du håret med en føntørrer, så husk at bruge et varmebeskyttende produkt, så du ikke udtørrer dit hår unødigt. 

Det kan også være en god idé at afslutte med koldt luft for at lukke hårstråenes skællag, hvilket vil gøre håret mindre modtageligt over for frostens skadelige effekt. 

Psst ... Få den ultimative guide til at tørre dit hår rigtigt lige her

3. Hårspray

En fugtende hårspray kan også være behjælpelig til at holde de flyvske hårstrå på plads. Forsøg at finde en, der ikke indeholder alkohol, da det kan øge udtørringen af dit tørre hår.

4. Fugt on the go

Hav gerne et fugtende produkt med i tasken til at gnide i hårets længder, når det begynder at flyve rundt. Her kan en helt almindelig fugtighedscreme eller håndcreme faktisk gøre underværker. 

Sørg for at varme produktet godt op i dine håndflader, og fordel derefter en lille mængde svarende til en mandel i dit flyvske hår. 


MERE FRA COSTUME

Måske er du interesseret i ...

Seneste