Sove med vådt hår
© Marie Claire

Sandheden om at sove med vådt hår

Rådene har været mange, men her er det endelige svar på, om det er skadeligt for både helbred og hår ikke at tørre det inden sengetid

9. oktober 2016 af Marie Alkestrup

Din mor vil helt sikkert sige, at du bliver syg af det, måske har en frisør advaret dig om, at det vil ødelægge dit hår, og de franske damer påstår, at de får lækkert og pjusket-på-den-perfekte-måde-hår ved at sove med vådt hår. 

Alle disse udsagn har garenteret efterladt dig lige så forvirrede som os, og derfor har vi nu sat os for at aflive myterne om vådt hår – myte for myte.

Myte 1: Du bliver syg af at sove med vådt hår

Principelt burde du ikke kunne blive syg af at sove med vådt hår, for en forkølelse opstår i det øjeblik, du bliver smittet med en virus og har efter videnskabens forskrifter intet at gøre med vådt hår eller temperaturen i din lejlighed. 

Dog har studier af forskeren Ron Eccles påvist en form for sammenhæng imellem kulde og følelsen af, at der en forkølelse på vej.

Vil du være på den sikre side, er det nok bedst kun at sove med vådt hår, hvis du ellers har en meget varm seng at ligge i, men videnskabeligt set burde sygdomme og vådt hår ikke have noget med hinanden at gøre. 

Myte 2: Det ødelægger dit hår

En ting er dit helbred, men en anden og for nogle måske endnu vigtigere faktor er dit hårs helbred. Hvad siger manken egentligt til, at du går i seng med drivvådt hår, og endnu vigtigere: Kan det skade dit hår?

Det kan ikke direkte skade dit hår, men går du i seng med helt vådt hår, vil det blive mere uglet og fyldt med filtreknuder, som kan udløse en del afknækkede hår, når du forsøger at rede dem ud næste morgen.

Vil du gerne have en uglet effekt uden væmmelige filtrede knuder, så gå enten i seng med hår, som kun er ti procent vådt og vågn op med perfekt hår, eller prøv dette trick: 

Red dit våde hår helt igennem og giv det noget leave-in-balsam, hvorefter du bør flette det i en løs fletning eller en knold, som du placerer på toppen af hovedet. Det vil fri dig for slemme knuder og måske endda give fine bølger i håret, når du engang vågner igen.

Så svaret må være, at du kan gå i seng med vådt hår – hvis du er villig til at gøre forarbejdet, og ellers vil vi råde dig til at bruge de ti minutter, det tager at tørre håret, og gå i seng med god hår-samvittighed.  

Måske er du interesseret i ...

Seneste