6 fejl, der giver rød og irriteret hud

Foto: Vogue.com.au

© Anna Stokland / Issey Mieyake SS17

6 fejl, der kan forårsage rød og irriteret hud

Har du rød og irriteret hud, så skal du undgå at begå disse hvilke seks fejl, som kan gøre din huds tilstand endnu værre

12. april 2017 af Marie Alkestrup

Har du sensitiv hud, kender du formentlig til problemer med rød og blussende hud, som kræver mange lag foundation for bare at se nogenlunde pæn ud.

Rødmen kan opstå af flere årsager, og derfor har vi fundet de seks fejl, mange ofte kommer til at begå og som kun gør den røde, blussende hud endnu værre.

Psst ... Her er forårets bedste investering til din hud

Du behandler ikke den egentlige grund til din rødme

Selvom der findes mange cremer der lover at kunne dulme din røde hud, er det vigtigt at vide præcis, hvad din rødme skyldes.

Rødme forårsaget af tørhed skal behandles med cremer med et højere indhold af eksempelvis hyaluronsyre, men skyldes rødmen hudsygdommen rosacea, kræver det lægeordinerede præparater eller laserbehandling.

Har du mistanke om rosacea, så opsøg egen læge, der kan henvise dig til en hudlæge.

Du bruger et forkert renseprodukt

Det er altid vigtigt at rense din hud, især om aftenen, men bruger du et for skrapt rensemiddel, kan din hud blive endnu mere irriteret og inflammeret. Føles huden stram og irriteret, efter du har renset den, skal du nok overveje at udskifte dit renseprodukt.

Et godt tip er, at jo mere produktet skummer, jo mere udtørrende, så prøv at gå efter sulfatfrie renseprodukter, da de er mindre udtørrende.

Du bruger for mange eksfolierende produkter

Ansigtsscrubs og eksfolierende frugtsyre-produkter, kan irritere en i forvejen sart hud og gøre de øvre blodkar endnu mere udvidede og synlige, hvilket vil give en mere rød hud. 

I stedet for at beskytte huden, ødelægger du dens barriere

Husk at have fokus på at opbygge din huds barriere, og gå derfor efter plejeprodukter med ceramid i, som kan hele huden og gøre den mindre inflammeret og rød.

Naturprodukter er ikke nødvendigvis bedre end lægeordinerede produkter

Mange tyr hellere til naturprodukter end produkter indeholdende forskellige kemiske sammensætninger, men det er ikke altid en god idé.

Selvom et produkt er baseret på naturlige ingredienser, kan dets ph-værdi stadig være forkert i forhold til din huds, hvilket vil medføre endnu flere problemer.

Skyldes din rødme i virkeligheden rosacea, er det en god idé at følge lægens råd og bruge de ordinerede produkter, som er blevet afstemt den sensitive huds behov.

Solen vil ikke gøre det bedre

Nogle vil forsøge at skjule den røde hud ved at sole sig, så de kan få en brun farve i stedet, men solbadning vil kun gøre rødmen endnu værre – især hvis rødmen skyldes rosacea, som forværes af sol.

Døjer du med rødmen, så husk at holde hovedet i skyggen og bruge daglig solfaktor – helst faktor 30.

Psst ... Selv hvis du ikke har problemer med rød hud, er det en god idé at bruge daglig solfaktor – især hvis du vil undgå rynker og pigmentpletter.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra ZALANDO

1 vila idv7njhi8qkiqxs6ycfb3q
3 baum niy cidekfs9tkjxs0ciwq
2 gestuz 4yhy2s8uztbfrkdbz8jeeq
6 vogue 8hdzynzcasaphrndiw2cbg
5 moschino l74rg84z6yd vgj0nk66pw
4 sandal 5hecpqrrej4c5rngjfk98a

Seneste