Tyk foundation, beskidte makeuppensler og udtørret mascara: 5 makeupfejl, du skal stoppe med


© Vogue

5 makeupfejl, du skal stoppe med

Vil du lægge en smuk makeup, skal du lægge disse uvaner fra dig. Det vil gøre en kæmpe forskel for både dit og din makeups udseende

13. november 2016 af Marie Alkestrup

Du har nok bemærket, at dagene bliver kortere og kortere, og at din lokale Netto allerede er begyndt at sælge juleslik, ligesom mange skønhedsbrands har lanceret de skønneste julekalendere. Alt dette kan kun betyder en ting: Julen og dermed nytåret er ved at nærme sig. 

Men hvorfor ikke tage hul på de gode vaner og nytårsfortsættet lidt tidligere i år?

Et godt sted at starte kunne være alle de dårlige makeupvaner, som du skal ændre – og jo før jo bedre, hvis du altså ønsker en flot og bakteriefrimakeup.

Vi har derfor samlet de fem værste vaner, du skal og kan ændre lige nu.  

1. Du lægger kun et tykt lag makeup

Har du rødmen, uren hud eller pigmentpletter vil mange have tendens til at forsøge at dække huden ved at lægge ét kraftigt lag foundation i hele hovedet. Denne vane skal du skrotte nu og i stedet bygge din dække op med flere små lag. 

Har du eksempelvis kun urenheder på hagen, behøver du jo ikke lige så meget dække på kinder og pande. Sørg derfor for at tænke over, hvor du behøver mere eller mindre dække.

Efter du har lagt dine tynde lag foundation, så gå ind og læg concealer enkeltvist på dine problemområder. Det vil give en mere naturlig tekstur i stedet for en maskeeffekt, som ét tykt, lag makeup desværre kan give. 

Husk også, at din øjenmakeup og din læbefarve vil blive langt pænere, hvis du langsomt bygger farven op med flere små lag, hvilket også vil give en mere holdbar makeup. 

2. Du puster på dine makeuppensler

Når du dypper penslen i enten rouge eller pudder, vil der oftest komme for meget produkt på penslen, hvilket mange fjerner ved at puste på børsten. 

Men det er et stort no-go at fjerne overskydende farve på denne måde. Ved at puste på penslen vil du nemlig overføre en masse bakterier til din pensel, som vil ende på din hud – og det kan som bekendt give urenheder og betændelse. 

Så husk at slå eller ryste farven af penslen, og vi behøver vel ikke at minde dig om, at penslerne skal vaskes? Er du endnu ikke overbevist om, hvor vigtig god pensel-hygiejne er, så vil dette Instagram-billede formentligt få dig på andre tanker.  

3. Du går i seng med makeup på

Dette er en af de største fejl, som rigtigt mange af os stadig begår – især efter en vild bytur, hvor man dagen efter vågner op med beskidt hud, sammenklistrerede øjenvipper og en halv kebab i hånden. 

Kebabben kan vi ikke ændre på, men husk nu at få vasket den makeup af. Sker det kun en gang imellem, går det nok, men er du en af dem, der ofte går i seng med makeup på, kan den dårlige vane være skyld i både urenheder, rød og irriteret hud og aldring før tid

Stil eventuelt nogle vådservietter frem ved dit natbord inden byturen – men husk at bruge dem på den rigtige måde. Ved at rense huden hver aften, vil den også tage meget bedre imod næste morgens nye lag makeup.

4. Du glemmer at fugte huden, inden du lægger makeup

Hvem drømmer ikke om at have en smuk og fejlfri hud, hvilket oftest er nemmere at opnå med en god foundation og lidt concealer. Men selv den bedste og dyreste foundation vil give et ærgerligt resultat, hvis den bliver lagt på tør hud. 

Derfor skal du altid huske at lægge et godt lag fugtighedscreme, inden du lægger din makeup, da det vil give et langt flottere resultat og gøre det meget nemmere at skabe illusionen af fejlfri hud.

Eksempelvis er cremen Lait crème concentre fra Embyolisse blevet rost af alverdens makeupartister og modeller for at være den bedste, fugtende base, du kan lægge, inden du påfører din makeup. 

Lait crème concentre, Embyolisse hos Magasin.dk 199 kr. 

5. Du pumper din mascarabørste op og ned i mascarahylsteret

Du vil så gerne have tykke og fyldige vipper, og i din iver for at få ekstra meget mascara på mascarabørsten har du, ligesom mange andre kvinder, en tendens til at pumpe børsten op og ned i mascarahylsteret.

Det er en uvane, du skal lægge fra dig med det samme. Ved at pumpe mascaraen op og ned får du ikke nødvendigvis meget mere produkt på børsten, men du får til gengæld pumpet en masse luft ned i hylsteret, hvilket udtørrer din mascara og forkorter dens levetid markant. 

Prøv i stedet at dreje børsten rundt langs indersiden af din mascara. Således vil du også få mere produkt på børsten uden at forkorte din elskede mascaras levetid. 


GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Måske er du interesseret i ...

Vores favoritter fra ZALANDO

1 vila idv7njhi8qkiqxs6ycfb3q
3 baum niy cidekfs9tkjxs0ciwq
2 gestuz 4yhy2s8uztbfrkdbz8jeeq
6 vogue 8hdzynzcasaphrndiw2cbg
5 moschino l74rg84z6yd vgj0nk66pw
4 sandal 5hecpqrrej4c5rngjfk98a

Seneste