Fordele ved ikke at gå med makeup
© Vogue Germany

7 fordele ved at kvitte makeup

Det kan være sundt for både dig og din krop at lægge makeupbørsterne fra dig et par dage. Læs om de 7 fordele ved at gå all natural

22. september 2016 af Nina Abildgaard

Der er ikke noget bedre end makeupfri dage, hvor tryllestaven kan blive på hylden, og du med velbehag kan gnide dig i øjnene, uden at mascaraen ender på kinderne.

Vi ved jo, hvor vigtigt det er altid at fjerne makeuppen før sengetid og selvfølgelig vaske vores pensler – men er du også opmærksom på, hvor mange fordele der egentlig er ved at kvitte makeuppen og gå all naturel? 

1. Du kan blive usikker til at starte med

Vil jeg se træt ud, være mindre attraktiv, eller hvad siger mine veninder og kollegaer? 

Det kan godt være, at du i starten vil føle dig lidt usikker, men frygt ej, det går væk, når du indser, at du har en ekstra halv time tilovers om morgenen. 

© Plexifilm

2. Du kan blive mindre stresset

Når du kvitter makeuppen, kvitter du tilmed en masse bekymringer. Har du foundationkant, er dine vipper klumpede eller din liner udtværet? 

En makeupfri periode kan give dig lidt frihed og ro i sindet.  

3. Din hud kan klare op

Du kan hurtigt påføre mange lag på din hud, når både foundation, concealer og blush er på plads. Hvis du ikke får fjernet alt inden dagen er omme, kan det efterlade rester i dine porer. 

Giv derfor din hud en pause, og bemærk, at den føles meget finere allerede efter et par dage. 

© Vogue

4. Du kan se yngre ud

Særligt, hvis du er vant til at gå med en tung makeup. De få fregner ved din næse eller dine naturligt røde kinder, som du måske forsøger at dække, kan faktisk få dig til at se langt mere frisk og ungdommelig ud. 

5. Du kan få investeret mere i din hudpleje

Når du ikke bruger makeup, må din hud gerne stråle. Så på med serum, en god ansigtsmaske og selvfølgelig solcreme – din hud vil både takke dig nu og siden.

© Vogue

6. Du kan sætte mere pris på dit hår

Selvom du giver afkald på makeup, behøver du ikke opgive dit udseende fuldstændig. 

Brug eksempelvis nogle af dine nyfundne minutter på endelig at afprøve den fletning, du aldrig har haft tid til. 

7. Du kan indse, at du slet ikke behøver makeup

... eller i det mindste kan bruge lidt mindre i fremtiden. Du kan for eksempel nøjes med lidt concealer i stedet for en fuld omgang foundation, eller påføre en smule mascara i stedet for både øjenskygge og liner. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste