Skilning til håret
© Vogue Netherlands

Se hvilken skilning, der passer bedst til din ansigtsform

Hvad enten du har et rundt, firkantet, ovalt eller aflangt ansigt, kan du nemt finde den helt rigtige skilning til din ansigtsform

26. oktober 2016 af Louise Gellert Kätow

En skilning gør meget for dit udseende, men hvordan finder du den skilning, som passer til lige netop dig? 

Din ansigtsform har stor betydning for, hvilken skilning, du skal gå efter. Herunder lister vi de bedste valg for henholdsvis en rund, firkantet, oval og lang ansigtsform. 

1. Rund ansigtsform

En rund ansigtsform er kendetegnet ved fyldige kinder, en smallere pande og et rundt hageparti. 

Hvis dit ansigt er rundt, bør du dele dit hår i en midterskilning eller i en dyb sideskilning. Begge skilninger vil give en illusion af længde og skabe symmetri. 

En mellemlang eller lang frisure med dyb sideskilning er helt perfekt til den runde ansigtsform, da det bryder den runde form og åbner ansigtet op. 

Drømmer du om pandehår, så undgår den lige version, og gå efter skævt pandehår, der er asymmetrisk som din skilning.

2. Firkantet ansigtsform

Et firkantet ansigtsform er kendetegnet ved et bredt kæbeparti og en bred pande. 

Hvis dit ansigt er firkantet, bør du prøve en sideskilning med pandehår. En blød sideskilning med pandehår vil tilføje blødhed til det firkantede ansigt. 

Denne gang bør sideskilningen ikke være for dyb, da det kun vil forstærke vinklerne i det firkantede ansigt. I stedet for bør du vise en smule hud (pandedelen) og lade dit pandehår vinkle med dine kindben. 

3. Oval ansigtsform

Den ovale ansigtsform er kendetegnet ved en smal pande, bredere kindben og en smal afrundet hage. 

Er du beriget med et ovalt hoved, kan du nemt prøve dig frem med lidt af hvert. Et ovalt hoved giver mulighed for at bruge både midter-, side- eller dyb skilning, og du vil kunne rocke hver eneste én! 

Hvis du har et ovalt ansigt, kan du lege med både hårlængde og skilninger – et rodet look med en løs skilning vil se super cool ud på dig. 

4. Lang ansigtsform

Et aflangt ansigt er kendetegnet ved cirka samme bredde på pande, kindben og kæbeparti og lige høje længer på disse partier. 

En høj sideskilning vil balancere længden af dit ansigt, og en midterskilning vil bløde dit ansigt op. Bløde linjer i både skilning og frisure er ideel til den lange ansigtsform. 

For at bløde ansigtet op kan du vælge at få lavet fylde med etager. Eller du kan få lavet pandehår, da det vil få dit ansigt til at se kortere ud.

Måske er du interesseret i ...

Seneste