3 gode grunde til at spise slik

En god – og videnskabelig – undskyldning for at spise slik? Det bliver et ja tak herfra

De fleste af os er godt klar over, at slik ikke er decideret sundt, da det indeholder store mængder fedt og sukker. Der findes dog nogle sunde fordele ved at forfalde til søde sager i ny og næ, som vi opridser nedenfor.

Slik kan dulme stress

Når vi er stressede eller tænker mange negative tanker, så udskiller vores krop stresshormonet kortisol. Hvis man indtager sukker, produceres signalstoffet serotonin, som hæmmer udskillelsen af mere stresshormon, og derved opnår man rent faktisk en dulmning af stressen.

Du kan også bruge åndedrætsøvelser til at slippe af med stress.

Det er dog vigtigt at huske på, at de søde sager ikke er løsningen på problemet, for når sukkeret først er ude af systemet, eksisterer dagligdagens problemer stadigvæk.

Du kan derfor også lære at slippe af med sukkertrangen og lysten til at trøstespise.

Mørk chokolade mod hjerte-kar-sygdomme

Mørk chokolade er proppet med antioxidanter, som er gode for vores helbred. Et studie, som er publiceret i British Medical Journal påviser, at folk, der spiser mørk chokolade nedsætter deres risiko for hjerteanfald og slagtilfælde med hele 39 procent.

Du kan også modvirke hjerte-kar-sygdomme med denne velkendte ingrediens.

Søde sager kan bremse den begyndende depression

Chokolade indeholder det føromtalte serotonin, der kan virke antidepressivt, og stoffet PEA, som forbedrer humøret. Hvis man har en begyndende depression, er det vigtigt at få disse stoffer. Det er dog vigtigt, at det foregår i de rette mængder og på de rette tidspunkter – og det er derfor ikke en god idé blot at kværne en hel plade chokolade.

Mangler du flere gode grunde? Find endnu en sundhedsfordel ved at spise slik her.