5 dårlige undskyldninger for ikke at spise sundt
Du kan sikkert komme på masser af grunde til at droppe den sunde kost, men når du gør det, snyder du kun dig selv. Vi har samlet de fem dårligste undskyldninger, og hvordan du dropper dem
Farvel til de dårlige undskyldninger
“Sund mad smager jo ikke af noget”
Pirrer dine måltider ikke dine smagsløg, er der mindre sandsynlighed for, at du får spist nok af de grove, grønne sager, fordi du i stedet må lade dig forfalde til retter med mere kalorietunge smagsgivere som fløde, smør, sukker og salt.
Fyr derfor godt op for sunde smagsforstærkere som krydderurter, chili og hvidløg i din madlavning. Ud over at booste din forbrænding en smule gavner de krasse sager også mætheden. I hvert fald har undersøgelser vist, at vi spiser mindre, når vi spiser stærkt krydret mad.
Prøv også at bruge alle fem grundsmage, når du laver mad. Jo mere sanselig maden er, jo bedre smager den, og samtidig får de mange smagsindtryk dig til at føle dig hurtigere mæt.
De fem smage
- Bittert: For eksempel kål, krydderurter, mørk chokolade, valnødder, kaffe, rucola og grapefrugt
- Surt: For eksempel citron, lime, eddike, syltede agurker og syrnede mælkeprodukter
- Sødt: For eksempel honning, juice, frugt, bagte rodfrugter og aromatiske krydderier som kanel
- Salt: For eksempel kapers, bacon, fetaost, ansjoser og oliven
- Umami: For eksempel kød, fisk, skaldyr, tang, parmesanost, svampe og soltørrede tomater
Vidste du, at du blandt andet kan spise dig slank medkanel og chili.