Te: Så godt er det for dig
© Abby Kihano

5 problemer, du kan løse med te

Fra at berolige din mave til at lette søvnløshed og et uroligt sind. Der findes flere forskellige te, som (næsten) har helbredende kræfter

14. december 2016 af Louise Gellert Kätow
#te

Der findes ikke noget så godt som en beroligende kop te på en kold vinterdag. Ud over te både er velsmagende, opvarmende og fungerer som en koffein-fri pick-me-up, har te også en masse sundhedsmæssige fordele. 

Vi ved, at te er sundt, og undersøgelser viser, at denne (trylle)drik kan forebygge alt fra kræft til hjertesygdomme samt fremme vægttab og et lavere kolesteroltal. Fra at berolige din mave til at lette søvnløshed og et uroligt sind, kan man sige, at teen (næsten) har helbredende kræfter. 

Men hvilken slags te skal du drikke til bestemte situationer? Vi har samlet en oversigt over de forskellige typer te og deres overraskende effekter lige her. 

1. Hvis du er stresset, på vej i seng eller føler dig sur, bør du drikke kamillete. 

Kamillete er afslappende og har flere beroligende egenskaber, der virker på både hjernen og på maven, uanset om du føler dig stresset eller i et anstrengende humør, er denne drik ideel til at få dig helt ned på jorden igen. 

2.  Hvis du er træt, prøver at tabe dig eller føler dig syg, bør du drikke grøn te. 

Grøn te modvirker træthed og skærper din koncentration. Grøn te indeholder koffein i små mængder, som på de rigtige tidspunkter modvirker træthed og skærper din koncentrationsevne. 

3. Hvis du føler dig demotiveret eller har ondt i halsen eller maven, bør du drikke chai-te.

Chai-te er rig på sunde krydderier som eksempelvis kardemomme, kanel, ingefær og muskat, der alle stimulerer hjernen samt hjælper med at lindre smerter i maven og halsen.

4. Hvis du gerne vil forbrænde fedt eller værne om din hud, bør du drikke oolong-te.

Oolong-te har mange sundhedsfordele og er blandt andet fyldt med antioxidanter, der hjælper dig med at booste dit stofskifte med ti procent i op til to timer, efter du har drukket teen samt formindske dit fedt og gøre din hud pænere. 

5. Hvis du ofte har hovedpine eller føler dig øm i kroppen, bør du drikke peppermyntete. 

Studier viser, at peppermyntete dæmper spændingshovedpine og faktisk er mere effektivt end hovedpinepillen paracetamol. Pebermyntete har en desinficerende effekt, der gør den velegnet til at bekæmpe mindre infektioner. Desuden har den en afslappende og lindrende virkning på ømme og trætte muskler.  

MERE FRA COSTUME

Måske er du interesseret i ...

Seneste