Sådan vælger du den sundeste juice
© Anna Stokland

5 tips til at vælge den sundeste juice

Vi har samlet de fem bedste tips til, hvad du bør gå efter, når du skal vælge juice – og den samtidig skal være sund

15. juli 2017 af Mette Glud, CoCreators / Iform.dk

Sommeren er over os, og hvad er mere læskende end et iskoldt glas juice, når varmen rammer? Desværre er ikke alle slags juice lige sunde. Se her, hvordan du får den sundeste juice med hjem fra indkøbsturen.

1. Vælg de vigtige vitaminer og gå uden om koncentrat

Når juice er fra koncentrat, er saften fra råvarerne blevet varmebehandlet og ofte omdannet til pulver, inden koncentratet blandes med vand og sælges som juice i butikkerne. Men mange af de vigtige vitaminer som frugt og grøntsager er fulde af, dør i processen, fordi vitaminerne ikke overlever opvarmningen.

2. Friske frugter er bedst

Selvom en juice sælges som 'friskpresset', kan der være gået lang tid fra frugterne blev plukket, før de rent faktisk presses. Med andre ord kan friskpresset juice faktisk godt være gammel. Vælg derfor en producent, der sikrer en kort en vej fra jord til bord.

Psst ... Lav din egen juice med 20 sunde juice-opskrifter

3. Undgå behandling som pasteurisering

HPP Pasteurisering forlænger holdbarheden. Det betyder, at juicen kan have svuppet rundt i kartonen længe, før du skænker den op i glasset. Når juicen bliver pasteuriseret, mister den vitaminer, fordi saften opvarmes i processen, og det er ikke alle næringsstoffer, der kan tåle de høje temperaturer. Som løsning bruger nogle juiceproducenter HPP (High Pressure Processing), som skulle være mere skånsomt, men også ved HPP går vitaminer tabt.

4. Koldpresning og økologi er afgørende

Kvaliteten af juice afhænger også af, hvilken metode man bruger til at presse råvarerne. Koldpresning er den metode, som bevarer mest af råvarens smag og næring. Nogle producenter koldpresser med en almindelig slowjuicer, men råvarernes temperatur undervejs i processen er også vigtig. Så vælg en juice, der er koldpresset ved den helt rigtige temperatur.

5. Gå efter grøntsager

Klassisk juice med æble eller appelsin indeholder betydelige mængder af syre, som en stor del af os i forvejen har for meget af i maven. For meget syre kan give mave­/tarmproblemer, og det kan grøntsagsjuice afhjælpe, fordi grøntsager indeholder base, der balancerer ph-­værdien i tarmene. Er du ikke til traditionel grøntsagsjuice, har brandet Frankly Juice rigtig lækre varianter med både grøntsager, frugter og superfoods. For eksempel koldpresser de en gulerodsjuice med æble, rød peber, citron, ingefær og gurkemeje. Derudover anbefaler de også deres grønne vitaminbooster med agurk, æble, spinat, citron, ingefær og hvedegræs.


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste