Derfor bør du ikke vaske din te-kop
© Morgan Sessions / Unsplash.com

Derfor bør du ikke vaske din te-kop

Nu kan du spare tid ved opvasken, for faktisk bør du ikke skrubbe de brune aflejringer af din gamle te-kop. De har nemlig en positiv effekt

28. januar 2017 af Lasse Lyhne / Aktivtraening.dk

En gammel te-kop dækket af brune aflejringer ser ikke ligefrem appetitlig ud, men frem for at skrubbe aggressivt for at fjerne misfarvningerne, bør du sætte pris på dem.

Antioxidanter og te

Te er proppet med antioxidanter. En lille kop sort te på150ml rummer lige så mange af de gavnlige stoffer som to æbler eller tre og et halvt glas appelsinjuice.

Desuden er te faktisk en af de største kilder til antioxidanter for mange af os.

Det er især bitterstofferne i teen, der er sunde. Derfor bør du lade tebrevet blive i koppen så længe som muligt, så de rigtigt kan trække ud i vandet.

De samme bitterstoffer sætter sig imidlertid også på koppens inderside som mørke aflejringer jo længere teen er i koppen.

Hver gang du hælder kogende vand i koppen opløser du en lille smule af disse aflejringer, der så trænger ud i vandet og gør teen endnu sundere.

Denne te er sundest

Der findes antioxidanter i al slags te, men forskningen er primært lavet på sort, grøn og hvid te. Den hvide te er sundest skarpt forfulgt af den grønne og den sorte.

Antioxidanter er en fællesbetegnesle for en hel stribe vitaminer, mineraler og andre mikronæringsstoffer.

De virker ved at stive immunforsvaret af og beskytte mod en lang række sygdomme.

Måske er du interesseret i ...

Seneste