Derfor er det sundt at savle

Vi forsøger at undgå det, men faktisk er det slet ikke så slemt. Se den overraskende fordel ved at savle

derfor er det sundt at savle
© Anna Stokland

De færreste savler, når de er vågne – men når de sover, er det en anden sag. Og selvom det muligvis føles pinligt at vågne op med savl på puden, er det faktisk et tegn på noget positivt.

Hvis du vågner op og føler dig frisk og veludhvilet, men samtidig har savlet om natten, er det ikke helt tilfældigt.

Der findes fire stadier i søvncyklussen, som man skal igennem under en optimal nattesøvn. Det fjerde stadig kaldes for REM-søvnen, som står for Rapid Eye Movement (hurtig øjenbevægelse, red.), da det er i denne dybe søvn, at vi drømmer og bevæger øjnene i takt med det, der visualiseres i vores underbevidsthed.

Og når man befinder sig i REM-søvnen, får både krop og hjerne lov til at slappe helt af og restituere – hvilket blandt andet kan medføre, at man kommer til at savle.

REM-søvnen har mange helbredsmæssige fordele og er nødvendig for helbredet, da det er i dette fjerde søvnstadie, at man får nulstillet stresshormonet noradrenalin, som kroppen har opbygget gradvist i løbet af dagen. Når du savler betyder det altså, at du har sovet uforstyrret, hvilket har en positiv indvirkning på dit fysiske og mentale helbred.

Så næste gang, at du føler dig flov over at vågne op med savl på kinden, skal du huske på, at det er et tegn på en god nats søvn, hvor din krop og hjerne har fået den fred og ro, som den har krav på.

Kilde: Isleep.dk

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF