Derfor skal du tage mange varme bade
© Victor Jones

Derfor skal du tage MANGE varme bade

Hvis du er vild med varme bade, vil du elske denne nyhed. Det viser sig nemlig, at de varme bade har en fordelagtig sidegevinst

17. april 2017 af Anja Bruneskjold / Iform.dk

Hvis du kunne vælge mellem et bad eller en løbetur, hvad ville du så vælge? Mange af os ville højst sandsynligt foretrække badet, og det er slet ikke så dumt endda. Et varmt bad kan nemlig forbrænde ligeså mange kalorier som en gåtur. En times bad svarer til en halv times gåtur, altså 140 kalorier. 

Ved et lille studie lod et hold forskere fra Loughborough University 14 mænd cykle i en time. Bagefter skulle de samme mænd så bruge endnu en time - denne gang på at tage at dejligt 40 graders bad.

Forsøgspersonerne forbrændte, ikke underligt, langt flere kalorier ved cyklingen sammenlignet med det timelange og varme bad. Men til gengæld fandt man en positiv indvirken på blodsukkeret hos de personer, der havde taget det varme bad. Egentlig blev blodsukkeret påvirket ved begge aktiviteter. Men så snart personerne have indtaget et måltid mad, var blodsukkeret ti procent lavere, når de havde taget det varme bad.

Derudover mener forskeren Steve Faulkner, at de varme bade har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, og at det derved kan holde kronisk betændelse væk.

Og det er ikke første gang, at undersøgelser har fundet fordele ved passiv varme. Blandt andet viser flere finske undersøgelser, at folk, der går i sauna i den grad reducerer deres risiko for slagtilfælde og hjerteanfald. Og både sauna og de varme bade reducerer også blodtrykket.

Det betyder naturligvis ikke, at du bare kan skippe træningen og aldrig mere tænke på din kost for så i stedet at gå i sauna eller tage et varmt bad. Men det varme bad kan være en hjælp for de mennesker, der har vanskeligheder ved at træne.


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste