Disse madvarer skal du undgå, hvis du lider af hovedpine
© Anna Stokland

Disse madvarer skal du undgå, hvis du lider af hovedpine

Er du én af dem, der ofte har hovedpine? På sådan et niveau, at det faktisk bliver uudholdeligt? Så bør du måske holde dig fra disse madvarer

4. juni 2017 af Anja Bruneskjold / Iform.dk

Selvom du måske ikke tænker over det, forholder det sig faktisk sådan, at nogle madvarer kan være årsag til selv den værste hovedpine. Se listen over madvarer, som du måske bør undgå her

Alkohol

Øl, vin og spiritus har længe fået skyld for hovedpine. Og hvis du er én af dem, der lider af migræne, bør du virkelig overveje, om en tur i byen nu virkelig også er hovedpinen værd. Hvis du i forvejen lider af migræne, højner du din sandsynlighed for hovedpine med op mod 36 procent, hvis du også indtager alkohol.

Forarbejdet kød

Producenterne tilsætter diverse stoffer, for at få kødet til både at smage bedre og holde længere, end det reelt er meningen. Og det er disse stoffer, der giver dig hovedpine. Faktisk bliver vi forgiftede med både nitrat og nitrit – og det er endnu værre, hvis vi i forvejen har tendens til migræne.

“Gamle” oste

Oste som brie, Gorgonzola, Parmasan og cheddar er alle oste fyldt med aminosyren tyramin. Og det forstærker en eventuel hovedpine. Prøv i stedet at holde dig til de lidt mildere oste.

Sukker

Det gælder ikke det sukker, du eksempelvis finder i frugt. Her taler vi om det hvide, tilsatte sukker, der findes i det meste af vores mad, og som er tilsat helt uden, vi tænker over det. Sukkeret er en sikker vej til hovedpine – særligt, hvis du i forvejen har tendens til at få det. 

Som alternativ til det hvide sukker kan du eventuelt lave nogle sukkerfri kager.

Det skal du i stedet spise

· Makrel og laks
· Cashew-nødder, mandler og græskarkerner
· Havregryn
· Spinat
· Masser af vand

Måske er du interesseret i ...

Seneste