Du spiser slet ikke den sundeste del af avocadoen

Avocado er kendt som en af verdens sundeste frugter og en favorit hos mange. Men vidste du, at du formentlig smider den bedste del af avocadoen i skraldespanden?

Den sundeste del af en avocado
© Anna Stokland

Vi bruger avocado i alt fra smoothies, morgenmad og ansigtmasker til Instagram-billeder – og listen fortsætter.

Avocadoens mange sundhedsfordele er alment (aner)kendte, da det grønne frugtkød er pakket med essentielle vitaminer, næringsstoffer og sundt fedt.

Men vidste du, at vi smider den sundeste del af avocadoen i skraldespanden?

Det viser en ny undersøgelse ved the American Chemical Society. Undersøgelsen påviser, at den tynde skal, der omkranser avocadokernen, gemmer på nogle næringsstoffer med utrolige sundhedsfordele.

En af forskerne bag undersøgelsen, Debasish Bandyopadhyay, udtaler til CBS: “De fleste betragter højst sandsynligt avocadoens kerne som skrald, men i virkeligheden er den perlen af ædelstenene, fordi de medicinske muligheder i dem potentielt kan benyttes til at helbrede kræft, hjertesygdomme og andre sundhedsskadelige tilstande.”

Forskningsprojektets resultater blev fundet ved at tørre 300 avocadokerner og efterfølgende pulverisere skallerne. Ud fra skallen kunne forskerne udrede en form for olie og voks.

I voksen fandt Bandyopadhyay og hans team et blødgørende kemisk stof, der kan bruges til at skabe fleksibilitet i produkter af plast, samt medicinske redskaber og kosmetik.

Det mest imponerende fund var dog i kerneskallens olie. Olien viste sig at indeholde behenylalkohol, dodecansyre og heptacosan, der kan bruges til at skabe virusbekæmpende medicin, sikre et stabilt kolesteroltal, samt dræbe tumorer.

Avocadoens skjulte skat er potentielt en kilde til bedre og mere naturlig medicin med færre bivirkninger, men Bandyopadhyay understreger, at der er brug for endnu mere forskning.

Indtil da vil vi fortsætte med at nyde avocadoen som vi plejer.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF