Månedens opskrift - rugboller med chokolade
RUGBOLLER MED CHOKOLADE (CA. 15 BOLLER) 25 g gær
1/2 liter vand
1 spsk salt
1 spsk sirup
200 g knækkede rugkerner
400 g groft rugmel
100 g hvedemel
200 g mørk chokolade
1/4 dl mælk
SÅDAN GØR DU Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, sirup, rugkerner og rugmel. Lad blandingen hæve lunt og tildækket i en times tid. Hak chokoladen i mellemstore stykker. Hæld hvedemelet i blandingen, og ælt godt. Tilsæt til sidst chokoladen.
Del dejen i 12-15 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med mælk. Lad bollerne efterhæve en times tid, mens du varmer ovnen op til 200 grader.
Bag dem i cirka 20 minutter. Et voila!