KANEL Kanel er for mange lig med jul, men vi kan med fordel spise krydderiet hele året, da det har en masse gode egenskaber. Kanel har blandt andet en positiv effekt på regulering af blodsukkeret, er godt for hjertet, kan sænke kolesterol, er godt for fordøjelsen og så kan det hjælpe med at kontrollere sult og cravings.
Man skal dog ikke gå helt amok i kanel, da en for stor daglig mængde af kassiakanel, der er den mest almindelig kanel, kan være dårligt for leveren på grund af dets høje indhold af kumarin. Det anbefales, at man ikke indtager over 1,4 gram dagligt (cirka tre teskefulde) for en voksen person på 70 kilo. Dette er dog ikke et problem, hvis du bruger ægte kanel også kaldet ceylonkanel, der kun indeholder en meget lille mængde kumarin. Ægte kanel vil altid være angivet som sådan, og det forhandles i helsebutikker og en del supermarkeder.
INGEFÆR Ingefær er kendt for sine mange gode egenskaber. Det er blandt andet effektivt mod kvalme og opkast, herunder for eksempel morgenkvalme, tømmermænd eller søsyge, er antiinflammatorisk og hjælper ved smerter i blandt andet muskler, ved menstruation og mildere gigtsmerter. Derudover er ingefær også godt for fordøjelsessystemet og immunforsvaret og kan blandt andet være virksomt mod forkølelser.
Ingefær kan ydermere være med til at forebygge hjertesygdomme, da det er rigt på kalium og magnesium, hvilket er med til at sænke blodtrykket.
Flere studier viser, at ingefær endda muligvis har antikræft-egenskaber, der kan hjælpe med at bremse væksten i kræftceller og tilmed dræbe dem. Derudover virker ingefæren også som kvalmestillende ved kemoterapi.