Sådan bliver en avocado spiseklar på 10 minutter

Velkommen til en verden, hvor avocadoer aldrig er for umodne til at spise. Et simpelt trick gør hårde avocadoer bløde på 10 minutter

© Annie Spratt

Det er et velkendt scenarie: Du kommer hjem efter en lang dag og skal til at bikse noget mad sammen, blot for at opdage, at avocadoen stadig ikke er moden. Ingen frisk og cremet avocado i sigte, kun en stenhård, grøn nød.

Komplet mareridt, ikke sandt? Nå, men nu er det slut med at græde salte tårer over umodne avocadoer, for der er et simpelt trick, som kan løse problemet.

Alt du behøver er en bageplade, noget sølvpapir, en ovn og et køleskab for at gøre din avocado moden på bare 10 minutter.

Første trin er at pakke hele avocadoen (med skræl) ind i stanniol. Dernæst lægger du den indpakkede avocado på en bageplade i ovnen. Varm den op til 95 grader i omkring 10 minutter, eller indtil avocadoen føles blød.

Når avocadoen er spisemoden, tager du den ud af ovnen, fjerner sølvpapiret og lægger den i køleskabet, så den kan køle ned.

Et voilà, et styks spiseklar avocado.

Grøn powersalat med spinat, edamamebønner og avocado

Og der er en videnskabelig forklaring på, hvorfor det hjælper at putte din avocado i ovnen; Avocadoer producerer fra naturens hånd ethylene-gas, som hjælper dem til at modnes.

Normalt frigives gassen langsomt og støt, hvilket er grunden til, at det kan tage mange dage at vente på, at en avocado modnes. Ved at varme avocadoer i ovnen, vil mere gas blive frigivet og sætte skub i modningsprocessen.

Kilde: Purewow.com