Sådan lærer du at huske ALT
© Anna Stokland

Sådan lærer du at huske ALT

Glemmer du ofte folks navne – eller dét, du lige har læst? Så har amerikanske forskere et godt trick til dig

7. juni 2017 af Inge Eriksen / Iform.dk

Har du hukommelse som en si, er der hjælp at hente hos forskere i Texas. Det gælder både, hvis din glemsomhed gælder ny viden, det du lige har læst, eller navnene på personer, som du lige har mødt.

Tricket er, at du enten skal dele din nye viden med andre, så snart du har lært den, eller knytte detaljer til den nye viden.

Ved aktivt at bruge detaljer eller hente oplysninger frem fra din hukommelse og fortælle dem videre, gemmes oplysningerne tilsyneladende bedre, lyder forklaringen.

Psst ... Sådan taber du dig ét kilo på 24 timer

Brug tricket både på job og socialt

Forskerne fra Baylor University drager deres konklusion ud fra tre studier, hvor studerende så en række filmklip. Her viste det sig, at de studerende, der var blevet bedt om at fortælle om filmklippene til en anden person, kort tid efter, at de havde set dem, var dem, der huskede handling og detaljer bedst. Næstbedst virkede det at få knyttet en detalje til hvert filmklip, inden klippet blev vist.

Metoden med at fortælle ny viden videre vil med fordel kunne bruges inden en eksamen eller en vigtig præsentation på jobbet. Erfaringerne kan dog også bruges i dit sociale liv.

Har du svært ved at huske navne på folk, som du eksempelvis lige har mødt til en fest, gælder det om at knytte billeder og detaljer til folks navne. Her kan du med fordel sige til dig selv “Nina har en rød kjole på, Emil har stort krøllet hår og Charlotte havde blomster med”. Den røde kjole, krøllerne og blomsterne bliver så de detaljer, der hjælper dig med at huske navnene. Smart, ikke?


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Seneste