© Pinterest / @James Fredrick / @Judy Moses

Sådan laver du din egen te

Hvis du er træt af dit lokale supermarkeds te-udvalg, bør du læse med her. Vi giver dig opskriften på to velsmagende typer te, som du nemt kan lave selv

13. maj 2017 af Anne Amdi

Grøn te, frugtte, urtete og sort te. Te kommer i alverdens varianter, og du kan også lave din helt egen udgave uden kemi og tilsætningsstoffer – det er både nemt og billigt. 

Hjemmelavet urtete kan laves på to forskellige måder af enten friske eller tørrede urter. De friske urter kan puttes direkte i koppen eller stempelkanden, hvorefter de blot skal trække i fem til ti minutter. 

Det tager lidt længere tid at lave den tørrede udgave, men til gengæld har du hjemmelavet te til længere tid. Vi giver dig her opskriften på henholdvis tørret urtete og frugtte. 

Urtete

Bestem dig for, hvilke urter du vil bruge. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad din te skal smage af. Prøv eksempelvis hybenrosenblade, vejbred, brændnælde, mælkebøtte, timian, mynte, kamille, solbærblade, lakridsrod eller citronmelisse.

Spred blade og tynde stilke ud på et rent hviskestykke eller et stykke køkkenrulle. Vend urterne et par gange om dagen, til de bliver helt tørre. 

Du kan også vælge at tørre dine urter i ovnen. Det gør du ved at have ovnlågen åben og varme dem ved cirka 45 grader.

Når urterne er helt tørre, skal de findeles, så du kan bruge dem i tebreve. Gem dem i lufttætte dåser, og husk at sætte mærkater på.

Frugtte

Der findes også et hav af muligheder, når du skal lave frugtte. Prøv eksempelvis en lækker kombination af mango og koriander, en blanding af æble og ingefær eller en bær-te med solbær og hindbær. Hvis du vil prøve en udgave, som er god for immunforsvaret, skal du tilføje hyldebær.

Når du har udvalgt dine ingredienser, skal frugten skæres i små stykker. Du kan med fordel skære dem helt tynde eller rive dem på et rivejern, så de tørrer hurtigere. 

Igen kan du også vælge at tørre frugterne i oven med åben låge ved cirka 45 grader.

Nu skal du blot tilføje kogende vand og lade teen trække. Trækketiden afhænger af dine ingredienser, så prøv dig frem.

Teen vil med tiden miste smagen, så en god tommelfingerregel er ikke at gemme teen længere tid end et år.

Se billeder af lækker hjemmelavet te nedenfor.

Måske er du interesseret i ...

Seneste