Put kokosolie i kaffekoppen og start dagen på sundeste vis
© Wenn.com

Skal jeg putte kokosolie i min kaffe?

Kokosolien har mange funktioner, men hører den også hjemme i kaffen – og hvad gør det for smag og sundhed?

11. april 2018 af Anne Merete Thorstensen

Kokosolie har længe været et anerkendt vidundermiddel i både køkkenet og på badeværelset. Der er tilsyneladende ikke det, kokosolie ikke kan bruges til, og nu skal den velduftende olie også i kaffen.

Det lyder måske sært, men én til to teskefulde kokosolie i din morgenkaffe er godt for dig. Nogle kalder det “keto kaffe”, da idéen bygger på Low Carb, High Fat-kuren (LCHF), også kaldet keto-kuren, hvor du spiser færre kulhydrater og en større mængde fedt. Med andre ord mindsker du dit indtag af sukker og stivelse.

Fordelene ved kokosolie er mange. Olien er spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter, og har en gavnlig effekt på flere sygdomme. På grund af kokosoliens mellemlange fedtsyrekæder kan kroppen nemmere omsætte olien til energi. 

Tilføjer du olien til din kost, har den en positiv virkning på din fordøjelse, dit stofskifte og dit energiniveau.

Så hvorfor ikke starte med kaffen og få et sundhedsboost fra morgenstunden?

Måske er du interesseret i ...

Seneste