Gigi Hadid
© Wenn.com

Sunde fødevarer, der ødelægger din hud

Selvom fødevarer er sunde, kan de have konsekvenser for din huds udseende. Vidste du, at disse ellers uskyldige fødevarer er dårlige for din hud?

3. januar 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen / iForm.dk


Riskiks

Riskiks får dit blodsukker til at stige. Din krop vil forbrænde disse simple kulhydrater ved at omdanne dem til glykose. Når kulhydraterne er forbrændt, vil de binde sig til de proteiner, der bekæmper rynker, som eksempelvis collagen, og skade dem.

Sunde morgenmadsprodukter

Fuldkornsmorgenmad påvirker ikke dit blodsukker særlig meget, men en lang række morgenmadsprodukter, som mange af os anser som sunde, er i virkeligheden proppet med raffineret og tilsat sukker.

Mælk

Mange mærker, at de får dårligere hud i perioder, hvor de drikker meget mælk eller indtager mange mælkeprodukter. I mælk findes der et peptidhormon, der hedder IGF-1. Selvom niveauet af hormonet er ganske lavt og ufarligt, kan det forårsage dårlig hud hos nogle.

Smoothies med sukker

Smoothies lyder sundt, men hvis de indeholder store mængder skjult sukker, så går det sunde af dem. Så kunne du ligeså godt kværne en pose Matador Mix.

Agavesirup

Selvom naturlige sirupper ofte bliver præsenteret som det sunde alternativ, så er det ikke tilfældet på alle områder. Agavesirup skader i langt højere grad collagen-proteinerne i kroppen end almindeligt hvidt sukker. Derved kan kragetæerne træde tydeligere frem.

Margarine

Fedt er vigtigt for at holde huden stærk og sund, men der findes forskellige slags fedt. De transfedtsyrer, som man blandt andet finder i margarine, kan skade hudens optagelse af fugt og give dig tør hud.


MEGET MERE COSTUME

Måske er du interesseret i ...

Seneste