Vil du se, hvad chokolade, appelsin og avocado har til fælles?
De er kendt som sunde madvarer, men du gætter aldrig, hvad disse 3 (og 4 andre) kan være skyld i
Chokolade, appelsin og avocado har det tilfælles, at de alle er forbundet med halsbrand. Halsbrand kommer som regel, når du trænger til at slappe af efter et større måltid.
Se her, hvilke andre madvarer, der også giver risiko for halsbrand:
1. Chokolade
Vi kender alle følelsen af lækker og afstressende chokolade, der smelter på tungen. Men faktisk er den så afslappende, at den afspænder lukkemusklen i halsen, så mavesyren får frit løb til at flyde tilbage til spiserøret.
2. Avocado
… og nødder og ost. De er fulde af sundt fedt, som vi normalt elsker. Men fedtet sænker tømningen af tarmen, så der kan være pres på nede i maven, fordi den er fuld – og det lægger pres på lukkemusklen i spiserøret. Så drop ostetallerkenen eller avocadomaden efter aftensmaden. Spis den hellere først på dagen.