Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Untitled-1 © Getty Images

4 ting, du kan opleve efter din fødsel, som du ikke er blevet fortalt

Der er mange ting, der kan overraske dig, lige efter du er blevet mor. Disse fire ændringer omkring dit underliv er særligt gode at være forberedt på.

De fleste er klar over, at det at blive mor medfører mange store ændringer i livet. Det er dog langt fra alle, som er klar over, præcis hvilke ændringer en graviditet og en fødsel også kan medføre i underlivet. Det er nemlig noget, som vi sjældent får fortalt – men som er betryggende at vide på forhånd.

I samarbejde med Always forbereder vi dig derfor på fire ting, du kan opleve efter en fødsel, så du ikke behøver at bekymre dig (mere end du måske gør i forvejen).

1. Du vil bløde meget dagene efter fødslen

Uanset om du har født naturligt eller ved kejsersnit, skal du regne med, at du vil bløde cirka som ved en kraftig menstruation de første dage efter fødslen. Det kommer fra din livmoder, hvor moderkagen har fæstnet, og det er rent faktisk et tegn på, at din krop er ved at hele. Det er forskelligt, hvor lang tid det varer, men det plejer som regel at aftage efter cirka tre ugers tid, hvor det altså er en god idé at bruge bind eller trusseindlæg.

2. Din første menstruation afhænger af, om du ammer

Efter mange måneder uden menstruation er det helt sikkert ikke noget, du går og tænker på. Men det er selvfølgelig klart, at din krop nu skal tilbage til normalen, hvilket betyder, at du skal til at have din menstruation igen. Men hvornår kommer den så?

Det afhænger faktisk af, om du ammer eller ej. Hvis du ikke ammer, vil du højst sandsynligt få den mellem seks og tretten uger efter fødslen. Hvis du ammer, kan det i stedet være, at din menstruation først kommer, efter du er stoppet med at amme (heads up: det betyder ikke, at du ikke kan blive gravid!).

3. Din første menstruation kan være smertefuld

Når din første menstruation endelig melder sin ankomst, vil den være anderledes, end hvordan din cyklus normalt er (og hvad er normalt efterhånden, når det er så længe siden, du sidst har blødt?). De fleste kvinder oplever, at den første menstruation efter fødslen kan være mere voldsom, uregelmæssig og smertefuld end ellers. Heldigvis vil den føles normal igen med tiden.

Du bør dog konsultere lægen, hvis du synes, at du bløder foruroligende meget eller oplever heftige smerter – bare så du er på den sikre side.

4. Du kan have meget udflåd i op til et år efter fødslen

Som de fleste kan overraskes over i løbet af graviditeten, sker der noget helt særligt med mængden af udflåd. I løbet af en graviditet kan du nemlig opleve, at du får virkelig meget af det, og selvom det er helt normalt og sundt, er det ikke altid super praktisk. Efter fødslen kan du stadig have meget udflåd, og det kan faktisk fortsætte i helt op til et år efter. Hvis det er tilfældet, er det dog godt at huske på, at mængden igen en dag vil blive ligesom før, du var gravid. Det handler bare om tålmodighed.

Der findes heldigvis også trusseindlæg til formålet, så det ikke behøver at genere dig. Always Dailies er eksempelvis specialdesignede til at absorbere udflåd, og så er de dermatologisk testet.

Mere om Mini? Få Costumes nyhedsbrev