17 hemmelige danske perler

Pluk jordbær i smukke Nordsjælland, tjek ind på Københavns hyggeligste etværelses-hotel, eller nyd en iskold hjemmebrygget øl på Ærø. Du behøver ikke at rejse langt efter unikke sommeroplevelser

Byens hyggeligste morgenbønne
1 / 16

Byens hyggeligste morgenbønne

Nyd en frisk kaffe på den petit, charmerende Kafferiet, og se København stå op, inden du besøger Kastellet, Den lille Havfrue og Amalienborg.

Esplanaden 44, København.

Læsøkuren
2 / 16

Læsøkuren

Sommer og ferie er den perfekte lejlighed til at hive stikket ud og lade dine batterier op efter et travlt forår. Hvis du er på jagt efter forkælelse og følelsen af ro, er Læsø Kur stedet for dig.

Midt i Kattegat gemmer den gamle Vesterø Havnekirke på Læsø på et moderne, nordisk kurbad med bade og behandlinger, der er baseret på det salt, som Læsø er berømt for.

Prøv for eksempel kurbadets berømte Læsø-kur – en 80 minutters salt-alge/ler-massage, eller parmassagekuren for dig og din kæreste, hvor I får 25 minutters massage sammen, 20 minutter alene i en privat spa og to lækre kurgaveposer med hjem. Læsø-kuren koster 975 kroner per person.

Vesterø Havnegade 28, Læsø. Saltkur.dk.

3 / 16

I landsbyen Store Rise midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav ligger håndbryggeriet Rise Bryggeri. Det lokale bryggeri fokuserer på kvalitet i alle led af værdikæden og lever efter mantraet: ‘Det er de rene og enkle ingredienser, der giver den dybeste smag. Sådan er det med livet, og sådan er det med øl.’ Nyd en frokost i den tilhørende cafés have, hvor runde træborde med rød- og hvidternede duge står i klynger omkranset af æbletræer og buske.

På menuen finder du retter lavet med øl – hvad enten det gælder ærøsk griseskank langtidsbraiseret i Dark Ale eller hjemmebagt brød lavet på bryggeriets egen øl. Dit glas skal naturligvis fyldes med velskænket Rise-øl. Prøv den lyse ale Gylden eller den friske pilsner Grolle.

Se hele ølsortimentet på bryggeriets hjemmeside.

Vandværksvej 5, Ærøskøbing. Risebryggeri.dk

Københavns åndehul
4 / 16

Københavns åndehul

Midt i Københavns byliv ligger et lille overset paradis mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek: Det Kongelige Biblioteks Have.

Midt i haven løber et smukt springvand, mens blomstrende bede og skyggefulde træer gør haven til det perfekte sted til en romantisk picnic eller et afslappende pitstop på en shoppetur i Hovedstaden.

Slotsholmen, mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek.

Idyllisk kanotur
5 / 16

Idyllisk kanotur

Hvor går du hen, når længslen efter naturskønne omgivelser med vand og ro melder sig? Du lejer en kano, fylder den med madpakker og familie eller venner og sætter kursen mod for eksempel Mølleådalen ved Kongens Lyngby. Her snor åen sig fra Lyngby til Strandmøllen gennem et af de smukkeste naturområder på arealerne omkring København.

Mens du vuggende glider over vandet, kan du nyde synet af det kønne landskab med småskove, moser, enge og sumpe, mens kvidren fra det rige fugleliv og klukken fra åen blander sig i en herlig idyl. Der kan lejes kanoer ved både Frederiksdal og Lyngby Sø på Nybrovej. Priser fra 120 kroner.

Nybrovej 384, Kongens Lyngby. Kobenhavnergron.dk.

Landets bedste badehotel
6 / 16

Landets bedste badehotel

Hvis du er til landlig idyl på den romantiske måde, kan du med fordel pakke dine kufferter ud på Ballebro Færgekro i Sønderborg.

Værtsparret Tina og Peter, som har drevet det smukke badehotel siden 1999, inviterer indenfor i Danmarks måske dejligste badehotel, som er så feminint og fint, at det må være realiseringen af enhver pigedrøm om det ultimative dukkehus.

Færgevej 5, Sønderborg. Ballebro.dk

Cold Hawaii
7 / 16

Cold Hawaii

Du behøver ikke rejse længere end til Hvide Sande-området ved Vesterhavet for at prøve at surfe. Her er plads til både øvede surfere og nybegyndere. Mangler du udstyr, eller har du brug for undervisning, kan du få det hos West Wind-surfbutikkerne.

Gytjevej 15, Hvide Sande eller Sønder Klitvej, Hvide Sande. Hvidesande.dk

Moderne bondegårdsferie
8 / 16

Moderne bondegårdsferie

I Alstrup på Samsø driver en flok passionerede landmænd Yduns Have, et lille økologisk landbrug med mere end 125 forskellige sorter af grøntsager og frugter på markerne. Jorden dyrkes efter principper om selvforsyning, frugtbarhed og biodiversitet, og i gårdbutikken ved landbruget kan du købe friske økologiske grøntsager, der lige er hevet op af jorden, eller saftig frugt presset fra træer og buske.

Gården summer af liv og er især på solrige sommerdage fyldt med glade besøgende. Du kan også leje en hytte og overnatte der i det lille stykke økologisk paradis. Priser fra 290 kroner per nat.

Alstrup 2, Samsø. Ydunshavesamsø.dk.

Kulinarisk perle på Lolland
9 / 16

Kulinarisk perle på Lolland

Sæt kursen mod Lolland, mere specifikt torvet i Sakskøbing. Her ligger Hotel Saxkjøbing, et lille, idyllisk hotel, hvor der er skruet op for bonderomantikken, og hvor der kræses for de kulinariske kreationer. Bag hotellets gulmalede ydermure styres slagets gang af en legende bag kogegryderne, hvis surdejsbrød og sprøde pizzaer til daglig fylder maverne på sultne københavnere: kokken Claus Meyer.

Glæd dig til et perfekt mini-gourmet-get-away nær Hovedstaden, men tilpas landligt til at skabe den helt rigtige romantiske stemning til en kærestetur kun for to. Priser fra 895 kroner per overnatning for et dobbeltværelse.

Torvet 9, Sakskøbing. Hotel-saxkjobing.dk.

Kunst på fine Falster
10 / 16

Kunst på fine Falster

Få ladet dine kulturelle depoter op på en af sommerens mindre solfyldte dage med et museumsbesøg. Det smukke og helt unikke Fuglsang Kunstmuseum på Falster huser ikke bare en samling værker af de væsentligste kunstnere i dansk kunsthistorie, blandt andre Jens Juel, Skagensmalerne, Olaf Rude og Vilhelm Lundstrøm, men gemmer også på en lille, hyggelig café, hvor du kan få stillet din sult efter en dag med sanselige indtryk.

Entré 70 kroner.

Nystedvej 71, Toreby Lolland. Fuglsangkunstmuseum.dk

Afstresseende Aarøsund
11 / 16

Afstresseende Aarøsund

Træk stikket ud, sug luften helt ned i maven, og lad tankerne løbe. Aarøsund Badehotel tæt ved Haderslev sætter rammerne for et afstressende og romantisk ophold i naturskønne omgivelser med direkte adgang til stranden, der indbyder til lange gåture ved solnedgang.

Får du nok af den rolige badehotelsboble, er den hyggelige ø Årø bare få minutters sejltur væk, ligesom bussen kører direkte til kulturrige Haderslev. Tag for eksempel med hjuldamperen Helene ud til Årøsund via Haderslev fjord, eller besøg byens over 700 år gamle historiske bydel.

Ved Færgegården 1, Årøsund. Aaroesundbadehotel.dk.

Smagen af sommer
12 / 16

Smagen af sommer

Hvad smager mere af sommer end nyplukkede jordbær? Gør sommeren endnu mere sød med en tur til den familiedrevne, økologiske gård Rokkedyssegård i Nordsjælland.

Her kan du plukke saftige, økologiske jordbær, som du kan spise, som de er, eller bruge i både forretter, hovedretter, desserter og kager.

Lejrvej 45, Værløse. Rokkedysse.dk.

Danmarks hyggeligste hotelværelse
13 / 16

Danmarks hyggeligste hotelværelse

I et lille hus på hjørnet af Gammel Kongevej på hippe Vesterbro i København gemmer der sig en helt særlig lille perle: Central Hotel og Café. I bygningens stueetage huserer verdens måske mindste café, mens kvisten danner rammen for hotellets ene, 12 kvadratmeter store (eller lille) værelse.

Stemningen er intim, og selvom værelset er småt, oser det af hygge. En overnatning på hotellet med kun et værelse er den perfekte måde at give din romantiske weekend i byen et ekstra, uforglemmeligt touch. Prisen er 1.800 kroner per nat.

Tullinsgade 1, København. Centralhotelogcafe.dk

Mad & fad
14 / 16

Mad & fad

Lecoq er ikke stedet med sirlige, hvide duge, tjenere i stivede skjorter eller et sindrigt system af gafler. I stedet er det stedet, hvor madglade århusianere valfarter til tirsdag efter tirsdag for at få en portion mad og en fadøl for en flad 50’er.

Ved det mindste solstrejf fylder gæsterne den grønne græsplet i det brostensbelagte Mejlgadekvarter foran restaurant Lecoq. Stemningen er afslappet, og maden er gedigen.

Lecoq, Graven 16, Århus. Cafe-lecoq.dk.

På hesteryg i vandkanten
15 / 16

På hesteryg i vandkanten

Hvorfor ikke gå på opdagelse i det danske sommerlandskab på hesteryg? Kom helt tæt på naturen med en guidet ridetur gennem det naturskønne område ved Nørlev Strand ved Vesterhavet.

Naturen er varieret og uberørt, og du kan se frem til at udleve fantasien om en romantisk ridetur på stranden – Saga Heste, som tilbyder guidede rideture i området, er nemlig beliggende i Skallerup Indlandsklitter med stranden og klitterne som de nærmeste naboer. Saga Heste tilbyder ture på en til fem timers varighed, og rytterne opdeles i begyndere og øvede. Priser fra 200 kroner.

Nørlev Strandvej 391, Hjørring. Sagaheste.dk.

Bryg din egen æblemost
16 / 16

Bryg din egen æblemost

Hvorfor købe færdiglavet æblemost, når du kan lave den selv og samtidig få en skøn sommeroplevelse med i pakken? Hos Østervang Gaard i den lille by Lille Skensved i kønne Østsjælland kan du medbringe overskudsæbler fra din (eller din families) have og få dem forvandlet til lækker, friskpresset æblemost.

Du får al saften fra dine æbler med hjem, og I kan selvfølgelig være med i hele processen, når æblerne bliver presset til lækker most. Få presset op til 20 kilo æbler for 70 kroner.

Harekærvej 17, Lille Skensved. Oestervang-gaard.dk