© @sandkaas_strandbar

Hemmelige danske perler, du skal kende

Pluk jordbær i smukke Nordsjælland, tjek ind på Københavns hyggeligste etværelses-hotel, eller nyd en iskold hjemmebrygget øl på Ærø. Du behøver ikke at rejse langt efter unikke sommeroplevelser.

Skjulte danske perler: De bedste getaways, unikke hoteller og lækre smagsoplevelser

Solmodne jordbær, koldskål med kammerjunker og grillarrangementer til langt ud på de lyse nætter. Den danske sommer er noget helt særligt, og hvis du har planer om at holde sommerferie hjemme i år eller bare mangler en undskyldning til en weekend-getaway til én af Danmarks skjulte perler, kan du med fordel læse med her.

Danmark har et væld af skjulte perler i alle landets afkroge, og om du er til storbyferie i København eller en idyllisk og rolig tur på landet i Vestjylland, har vi herunder samlet de fineste skjulte perler i Danmark – blandt andet spots, som er perfekte til en staycation med veninderne eller en romantisk getaway med kæresten.

kaffehuset forfra
© @kafferiet.copenhagen

Byens hyggeligste morgenbønne

Hvis du tager til København for en hurtig getaway i storbyen, kan du med fordel tage ned på Esplanaden og få en frisk kaffe på en af byens skjulte perler – den petit, charmerende café Kafferiet – mens du sidder og nyder udsigten ud over indgangen til Kastellet.

Det lille turkise hus, hvor Kafferiet holder til, er faktisk én af de første huse, der blev bygget på Esplanaden helt tilbage i 1790, og caféen var også den første i hele Danmark, der solgte kaffe to-go. Det lille historiske hus er et ideelt spot til at se København vågne, inden du drager videre og besøger Den lille Havfrue og Amalienborg.

Adresse: Esplanaden 44, København
Læs mere her.

Kattegats skjulte perle

Sommer og ferie er den perfekte lejlighed til at hive stikket ud og lade dine batterier op efter et travlt forår. Hvis du er på jagt efter forkælelse og følelsen af ro, er en kort getaway til Læsø Kur stedet for dig.

Midt i Kattegat gemmer den gamle Vesterø Havnekirke på Læsø på en af Danmarks fineste skjulte perler i form af et moderne, nordisk kurbad med bade og behandlinger, der er baseret på det salt, som Læsø er berømt for. Prøv for eksempel kurbadets berømte Læsø-kur – en 80 minutters salt-alge/ler-massage, eller parkuren til dig og din kæreste, hvor I får en vitaminrig kropspeeling, wellness-massage og afslutningsvis en ansigts- eller skægbehandling. Læsø-kuren koster 975 kroner per person.

Adresse: Vesterø Havnegade 28, Læsø
Læs mere her.

opdækket sommerbord med øl og smørrebrød
© @aeroebryggeri

Sydfynsk mikrobryggeri

I landsbyen Store Rise midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav ligger den lille skjulte perle håndbryggeriet Ærø Bryggeri. Det lokale bryggeri fokuserer på kvalitet i alle led af værdikæden og efter mantraet: ‘Det er de rene og enkle ingredienser, der giver den dybeste smag. Sådan er det med livet, og sådan er det med øl'. Området er perfekt til en hurtig getaway, og efter besøget på bryggeriet kan I passende nyde en frokost i den tilhørende cafés have, hvor runde træborde med rød- og hvidternede duge står i klynger omkranset af æbletræer og buske.

På menuen finder du retter lavet med øl – hvad enten det gælder ærøsk griseskank langtidsbraiseret i dark ale eller hjemmebagt brød lavet på bryggeriets egen øl.
Se hele ølsortimentet på bryggeriets hjemmeside.

Adresse. Vandværksvej 5, Ærøskøbing
Læs mere her.

Københavns åndehul

Københavns skjulte åndehul

Midt i Københavns byliv ligger en lille, skjult perle mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek: Det Kongelige Biblioteks Have. Midt i haven løber et smukt springvand, mens blomstrende bede og skyggefulde træer gør haven til det perfekte sted til en romantisk picnic eller et afslappende pitstop på en shoppetur i den ellers til tider støjende hovedstad.

Adresse: Slotsholmen, mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek
Læs mere her.

Idyllisk kanotur

Hvor går du hen, når længslen efter naturfyldt getaway melder sig? Du lejer en kano, fylder den med madpakker og familie eller venner og sætter kursen mod for eksempel Gudenåen i Midtjylland, der er én af Danmarks smukkeste naturperler. Her snor åen sig fra Randers til Silkeborg gennem et af de smukkeste naturområder gennem Jylland.

Mens du vuggende glider over vandet, kan du nyde synet af det skønne landskab med småskove, moser, enge og sumpe, mens kvidren fra det rige fugleliv og klukken fra åen blander sig i en herlig idyl. Der kan lejes kanoer flere steder langs åen – hos Silkeborg kanoudlejning starter priserne fra 150 kroner pr. time.

Adresse: Østergade 36, 8600 Silkeborg
Læs mere her.

opdækket bord med udsigt ud til vandet
© @ballebro

Landets bedste badehotel, perfekt til romantisk getaway

Hvis du er til landlig idyl og romantiske getaways, kan du med fordel pakke dine kufferter ud på Ballebro Færgekro nord for Sønderborg, og kun et stenkast fra Als fjord, og hvor færgen stille og roligt sejler til og fra Als. Her inviterer værtsparret Tina og Peter, som har drevet det smukke badehotel siden 1999, i indenfor i én af Danmarks fineste skjulte perler og måske dejligste badehotel – perfekt til en getaway med kæresten eller en hyggelig venindetur.

Adresse: Færgevej 5, Sønderborg
Læs mere her.

glade gæster på stranden
© @westwind_klitmoller

Cold Hawaii

Du behøver ikke rejse længere end til nationalparken i Thy ved Vesterhavet for at prøve at surfe. I Klitmøller, der er en af Danmarks mange skjulte perler, er der – ud over en storslået natur, hvide klitter og fisk fanget fisk til frokost – stort surf-potientiale, og der er plads til både øvede surfere og nybegyndere på bølgerne ud for den nordjyske ferieby. Mangler du udstyr, eller har du brug for undervisning, kan du få det hos West Wind Klitmøller.

Adresse: Ørhagevej 105, Klitmøller
Læs mere her.

pluk selv bær og gårdbutik
© @ydunshave

Hurtig getaway på moderne bondegårdsferie

I Alstrup på den lille ø Samsø driver en flok passionerede landmænd den skjulte perle Yduns Have: et lille økologisk landbrug med flere end 125 forskellige sorter af grøntsager og frugter på markerne. Jorden dyrkes efter principper om selvforsyning, frugtbarhed og biodiversitet, og i gårdbutikken ved landbruget kan du købe friske økologiske grøntsager, der lige er hevet op af jorden, eller saftig frugt presset fra træer og buske.

Gården summer af liv og er især på solrige sommerdage fyldt med glade besøgende. Du kan også leje en hytte og overnatte i det lille stykke økologiske paradis – perfekt til en romantisk weekend-getaway. Priserne for et besøg på den rolige gård starter fra 360 kroner per nat.

Adresse: Alstrup 2, Samsø
Læs mere her.

Kulinarisk perle på Lolland

Hvis du trænger til en romantisk getaway med kæresten, kan du med fordel sætte kursen mod Lolland – eller mere specifikt torvet i Sakskøbing. Her ligger Hotel Saxkjøbing, en lille, idyllisk, skjult perle, hvor der er skruet op for bonderomantikken, og hvor der kræses for de kulinariske kreationer. Bag hotellets gulmalede ydermure styres slagets gang af en legende bag kogegryderne, hvis surdejsbrød og sprøde pizzaer til daglig fylder maverne på sultne københavnere: kokken Claus Meyer.

Glæd dig til et perfekt weekend-getaway nær Hovedstaden, som er tilpas landligt til at skabe den helt rigtige romantiske stemning til en kærestetur, der både byder på idylliske omgivelser og lækker gourmetmad. Priser fra 895 kroner per overnatning for et dobbeltværelse.

Adresse: Torvet 9, Sakskøbing
Læs mere her.

© @fuglsangkunstmuseum

Falsters skjulte kunstperle

Få ladet dine kulturelle depoter op på en af sommerens mindre solfyldte dage med et museumsbesøg. Det smukke og helt unikke Fuglsang Kunstmuseum på Falster er en af Danmarks mange skjulte perler og huser ikke bare en samling værker af de væsentligste kunstnere i dansk kunsthistorie som Jens Juel, Skagensmalerne, Olaf Rude og Vilhelm Lundstrøm, men gemmer også på en lille, hyggelig café, hvor du kan få stillet din sult efter en dag med sanselige indtryk. Entré 70 kroner.

Adresse: Nystedvej 71, Toreby Lolland
Læs mere her.

Afstresseende Aarøsund

Romantisk getaway til Aarøsund

Træk stikket ud, sug luften helt ned i maven, og lad tankerne løbe. Aarøsund Badehotel tæt ved Haderslev er det perfekte sted til en romantisk getaway og sætter rammerne for et afstressende ophold i naturskønne omgivelser med direkte adgang til stranden, der indbyder til lange gåture ved solnedgang.

Får du nok af den rolige badehotelsboble, er den hyggelige ø Årø bare få minutters sejltur væk, ligesom bussen kører direkte til kulturrige Haderslev. Tag for eksempel med hjuldamperen Helene ud til Årøsund via Haderslev fjord, eller besøg byens over 700 år gamle historiske bydel.

Adresse: Ved Færgegården 1, Årøsund
Læs mere her.

Smagen af sommer

Hvad smager mere af sommer end nyplukkede jordbær? Gør sommeren endnu sødere med en tur til én af Danmarks skjulte perler: den familiedrevne, økologiske gård Rokkedyssegård i Nordsjælland. Her kan du plukke saftige, økologiske jordbær og hindbær, som du kan spise, som de er, eller tage med hjem og bruge i både forretter, hovedretter, desserter og kager. Senere på sommeren er der også mulighed for at plukke fra gårdens æble- og pæretræer.

Derudover byder Rokkedyssegård på events og tilbud i løbet af sommeren som blandt andet eftermiddagsbærbreak, bærbrunch på gården eller bærpicnic, som du kan hente på gården og tage med videre ud i naturen.

Adresse: Lejrvej 45, Værløse
Læs mere her.

Danmarks hyggeligste hotelværelse

Danmarks hyggeligste hotelværelse

I et lille hus på hjørnet af Gammel Kongevej på hippe Vesterbro i København gemmer der sig en helt særlig, men skjult perle: Central Hotel og Café. I bygningens stueetage huserer verdens måske mindste café, der både kan besøges af hotellets gæster og udefrakommende, der mangler en kaffepause, mens kvisten danner rammen for hotellets 12 kvadratmeter store – og eneste – værelse.

Stemningen er intim, og selvom værelset er småt, oser det af hygge. En overnatning på hotellet med kun ét værelse er den perfekte måde at give din romantiske weekend-getaway i byen et ekstra uforglemmeligt touch. Prisen er 1.800 kroner per nat.

Adresse: Tullinsgade 1, København
Læs mere her.

fællesspisning i solen
© @lecoqaarhus

Århus' skjulte madperle

Lecoq er ikke stedet med sirlige, hvide duge, tjenere i stivede skjorter eller et sindrigt system af gafler. I stedet er det stedet, hvor madglade århusianere valfarter til tirsdag efter tirsdag for at få en portion mad og en fadøl for en flad 50’er.

Ved det mindste solstrejf fylder gæsterne den grønne græsplet i det brostensbelagte Mejlgadekvarter foran den lille skjulte perle Lecoq. Stemningen er afslappet, og maden er gedigen – et idéelt spot at besøge, hvis du er på weekend-getaway i Smilets by.

Adresse: Lecoq, Graven 16, Århus
Læs mere her.

På hesteryg i vandkanten

Hvis du er taget på weekend-getaway i Nordjylland, kan du med fordel gå på opdagelse på hesteryg. Kom helt tæt på naturen på en sjov og anderledes måde med en guidet ridetur i det danske sommerlandskab ved det naturskønne område Nørlev Strand ved Vesterhavet.

Naturen er varieret og uberørt, og du kan se frem til at udleve fantasien om en romantisk ridetur på stranden – Saga Heste er én af Danmarks mange skjulte perler og tilbyder guidede rideture i området. De er nemlig beliggende i Skallerup Indlandsklitter med stranden og klitterne som de nærmeste naboer. Saga Heste tilbyder ture på en til fem timers varighed, og rytterne opdeles i begyndere og øvede. Priser fra 200 kroner.

Adresse: Nørlev Strandvej 391, Hjørring
Læs mere her.

kø til is mens solen skinner
© @Sandkaas_strandbar

Morgenkaffe og yoga på standen

På Bornholm finder du den skjulte perle Sandkås strandbar i den lille by Sankås. Stedet, der ligger lige ud til en stille lagune, er det perfekte sted at nyde din morgenkaffe, hvis du planlægger en længere getaway til solskinsøen. Ud over at servere en god kop kaffe, står Sandkås Strandbar også for morgenyoga på stranden hver morgen hele sommeren efterfulgt af trompetmusik fra klipperne, hvor en lokal trompetist sætter stemningen og spiller dagen i gang.

Adresse: Gilbertstræde 10, Sandkås
Læs mere her.

frokost med udsigt til vandet og en kold øl
© @furbryghus

Sommerkoncerter og nybrygget øl

På den lille ø Fur i Limfjorden ligger én af Danmarks skjulte perler: Fur Bryghus. Udover at tage på rundtur i bryggeriet og komme tæt på, hvordan øllen bliver til, er bryghuset også vært for en række sommerkoncerter og foredrag. Du kan i tillæg til besøget snuppe en bid mad i deres restaurant, hvor man blandt andet kan få hvedeølsdampede moules frites fra Limfjorden, en klassisk rørt tartar med kalveinderlår, cognac og trøffel eller et ostebord med lokale oste fra Thise mejeri, der ligger på den anden side af vandet.

Adresse: Knudevej 3, Fur
Læs mere her.

flotter blomster på kus campus
© Københavns Universitet/Jens Fink-Jensen

Landbohøjskolens skjulte perle

Endnu én af Københavns skjulte åndehuller er Landbohøjskolens have. Den frodige, skjulte perle, der ligger centralt på Frederiksberg, er en del af Københavns Universitet, og haven indeholder både vandhuller, historiske skulpturer, vilde planter og blomster.

Havemesteren og seniorgartneren, der dagligt passer haven, afholder løbende rundvisninger af både haven og de historiske bygninger, der omringer den skjulte perle. Hvis du er taget på getaway til hovedstaden, er haven perfekt til både en pause fra storbyen eller et kulturelt indspark mellem shoppeturene. Prisen for en rundvisning er 60 kroner.

Adresse: Bülowsvej 17, Frederiksberg
Læs mere her.

Weekendgetaway til Limfjorden

Hvis du har planer om at tage en lille getaway til det vindblæste Vestjylland, kan du med fordel stoppe på limfjordsøen Mors. I øens største by, Nykøbing Mors, ligger det charmerende hotel og brasserie Steenbergs i det gamle pakhus, kun et stenkast fra byens havn og centralt til resten af byen.

Derudover er der rig mulighed for at tage på opdagelse rundt på resten af øen, der også har meget at byde på – ideelt til at trække stikket og blive ét med naturen, tæt på både fjord og hav. Hotellets brasserie drejer sig hovedsageligt om lokale råvarer fra omegnen, og særligt Limfjorden inspirerer menuens forskellige retter.

Adresse: Toldbodgade 10, Nykøbing Mors
Læs mere her.

glamping
© Villa huno

Luksus-getaway til Møn

På den østlige side af Møn, omringet af rolig skov og natur, finder du det luksuriøse Villa Huno, der byder på alt fra en gourmetrestaurant, hvor de selv avler Hereford-kvæg og gror deres eget frugt og grønt, hotel, glamping og et udendørs spa direkte ud til den rolige sø. Du får med en kortere eller længere getaway til én af det sydøstlige Danmarks skjulte perler garanteret ro og fred. Hvis du alligevel skulle trænge til at komme væk fra hotellet og bevæge dig lidt, kan du med fordel tage forbi Møns klint og den storslåede natur, der præger området.

Adresse: Langebjergvej 1, Møn
Læs mere her,