© Arken Museum for Moderne Kunst

3 danske udstillinger du ikke må misse i efteråret

Er du vild med kunst? Her er tre magiske og dragende udstillinger, du ikke må gå glip af.

Der findes i dag et utal af forskellige og evigt inspirerende museer og gallerier rundt omkring i Danmark. Og efteråret byder traditionen tro på en masse spændende nye udstillinger, du ikke må misse.

Tre af de udstillinger vi ikke kan vente med at opleve, kan du se nedenfor. De har alle en særlig fortælling, og skildrer alt fra legende farver til stærke og inspirerende kvinder i kunsten. En af udstillingerne vil også lege med flere af dine sanser.

Læs med nedenfor og bliv klogere på tre spændende udstillinger.

© AROS ART MUSEUM

AROS: Franciska Clausen 'Hele Billedet'

Den 8. oktober 2022 åbner Aros' ny kunstudstilling af Franciska Clausen. Udstillingen hedder 'Hele billedet', og er den hidtil største præsentation af den danske kunstner Franciska Clausen. Med 190 værker, skitser, fotografier og arkivmateriale samt en ny forskningsbaseret tilgang, får vi en forståelse for, hvordan Franciska Clausen rummede mange forskellige kunstidentiteter. Derudover skildrer udstillingen hendes kunstneristiske udvikling og vilje til at eksperimentere og udfolde sig frit og anderledes.

Udstillingen er vigtig og interessant, fordi den også belyser, hvordan Franciska Clausen turde gå sine egne veje inden for kunsten på trods af at kunstverdenen (især i Danmark) var meget mandsdomineret.

Hvor: Aros art museum i Aarhus
Hvornår: 8. oktober 2022 til 26. februar 2023

Læs mere her.

© ARKEN MUSEUM OF MODERN ART

Arken Museum for Moderne Kunst: Leonora Carrington

Forsvind ind i denne magiske udstilling, når Arken for første gang i Skandinavien viser en stor udstilling fra kunstner Leonora Carrington. Styrke, oprør og humor stråler ud af den britisk-mexicanske kunstner Leonora Carringtons billedverden. Hun har været endnu en stærk kvinde i kuntsverdenen, og har heller ikke ladet sig begrænse af verdens normer. Med en spændende og hård rejse i bagagen har hun inspireret et hav af mennesker med sin dragende og magiske kunst. Udstillingen er noget særligt, fordi hun er så særlig en karakter.

”Hvis jeg er mine tanker, kan jeg jo være hvad som helst, lige fra pastasuppe, en saks, en krokodille, et kadaver, en leopard, en halv liter øl osv. Hvis jeg er mine følelser, så er jeg kærlighed, had, irritation, kedsomhed, lykke, stolthed, ydmyghed, smerte, lyst. Hvis jeg er min krop, så er jeg en kvindes foster, der hele tiden ændrer sig. Ikke desto mindre længes jeg, ganske som alle andre i verden, efter min helt egen identitet.”
– Leonora Carrington, 1970

Hvor: Arken Museum for Moderne Kunst
Hvornår: 17. september 2022 til 15. januar 2023

Læs mere her.

© COPENHAGEN CONTEMPORARY

Copenhagen Contemporary: Dangerous when wet

En svømmeforestilling, malerier under vandet og kroppe, der glider i lilla slim er af de værker, du kan opleve, når Copenhagen Contemporary i samarbejde med Dansehallerne (et nationalt center for dansk koreografi) i efteråret præsenterer den unikke udstilling. Udstillingen fokuserer på de kollektive former for kærlighed, selvkærlighed, identitet og seksualitet. Her undersøges det, hvordan vand kan føre til nye måder at formere fælleskaber på.

Hvor: Flere steder i København - primært på Copenhagen Contemporary
Hvornår: 30. september 2022 til 2. oktober 2022

Læs mere her.