© Wenn.com

4 forfattere, der er blevet stilikoner

Forfattere af en vis kaliber har ofte en særlig stil. I det nye Costume sætter vi spot på forfatterinder, der er blevet muser for modeverdenen. Her får du en smagsprøve

Forfattere af en vis kaliber har ofte en særlig stil, der understreger deres ord og image. En stil, der ophæver tid og trends og gør dem til muser for modeverdenen. En ny bog ser på sammenhængene mellem kendte forfatteres liv, forfatterskab og klædemåde og udpeger de små twist, der gør dem så originale. Vi har talt med bogens forfatter, Terry Newman, om hendes interesse for bøger og tøj og om re af de forfatterinder, vi holder særligt meget af.

I det nye Costume, der er på gaden nu, kan du læse artiklen Forfatternes unikke stil. Her får du en smagsprøve på artiklen.

Zadie Smith er en britisk forfatter, der er vokset op i et arbejderklassemiljø i North West London, et miljø, som hun humoristisk og indsigtsfuldt beskriver i sine romaner. Hun fik sit store gennembrud med romanen Hvide tænder og har siden udgivet tre anmelderroste romaner – den seneste, Swing time, udkommer på dansk 18. august.

Om Zadie Smith fortæller Terry Newman:

“Zadie Smith er uundgåelig, og det ville ikke have været rigtigt at lave bogen uden hende. For mig og store dele af modeverdenen er hun et helt fantastisk stilikon, samtidig med at hun er en fremragende og moderne forfatter. Hun elsker tydeligvis mode, men er samtidig nærmest modvilligt blevet et stilikon, fordi magasiner, streetstylefotografer og bloggere elsker hendes underfundige, sub- og multikulturelle stil, der mikser tweed med print, turbaner, store smykker og Louboutin- stiletter.

Selvom hendes stil er blevet mere voksen og dyrere med tiden, så har hun stadig det der lidt off-beat over sig, der giver hende en autenticitet, selvom hun går i Prada og sidder på første række til de store shows. På den måde bliver hendes stil tidløs, og samtidig rammer den, ligesom hendes ord, det multikulturelle, engelske arbejdermiljø, som hendes romaner portrætterer.”

Læs resten af artiklen i månedens magasin, hvor du også får de bedste oplevelser til din sommer, eksperternes skønneste tips og meget meget mere.