katrine mari
© Katrine Mari Storgaard

5 podcast, du skal lytte til lige nu

Katrine Mari Storgaard, Content Development Manager hos podcastnetværket Acast, guider dig her til fem af de bedste podcast netop nu.

© Happy Place

Happy Place

"Jeg elsker et godt interviewformat. Der er på en eller anden måde lidt mere frihed i dét, at du kan scrolle igennem de forskellige episoder og vælge lige det interview med den gæst, du gerne vil blive klogere på. Min seneste binge-podcast er Happy Place: et podcast, der sætter fokus på mental sundhed. Et 'happy place' er det sted, du tager hen og føler dig dit bedste. I virkeligheden er det vel ikke et sted; det er nærmere en fornemmelse, og det kan jo komme af mange ting. Det er selvfølgelig ret individuelt, hvilket også gør, at samtalerne i denne podcast spænder bredt.

Værten er Fearne Cotton, der udover et finurligt navn også har en helt fantastisk engelsk middelklasseaccent, som jeg virkelig har en svaghed for. Fearne tager os igennem gæsternes oplevelser med tomhed, ulykke og det at ramme bunden, og hvordan de så har fundet vejen ud af denne følelse. Der bliver talt råt for usødet, og der findes vildt mange gode episoder derinde. Et eksempel er et ret fantastisk interview med Robbie Williams, der taler om stofmisbrug og selvmordstanker. Jeg kan også nævne interviewet med stilikonet Pandora Sykes, der taler om vores besættelse af begrebet 'wellness', og et af mine helt store idoler, Jane Goodall, der taler om at finde sit frirum i naturen. Så skal det også lige understreges, at det her altså er en feel good-podcast, så selvom den måske lyder lidt tung, er den hamrende inspirerende."

© Det spirituelle hjørne

Det spirituelle hjørne

"Hvad er spiritualitet? Ja, det er vel et ganske bredt og ret komplekst begreb, der dækker over enormt mange ting, men helt enkelt beskriver spiritualitet en form for åndelighed. Blot få år tilbage var spiritualitet mere tabubelagt end i dag: Nu er spiritualitet jo næsten blevet synonymt med velvære og det at passe på sig selv.

Podcasten Det spirituelle hjørne tager fat i netop dette emne, spiritualitet. Og da det dækker over så utroligt mange ting, såsom astrologi, yoga, meditation og så videre, inviterer vært Annasophia Petri i hvert afsnit en ny ekspert ind til en snak, så vi kan blive klogere på deres fag. Der tales om alt fra drømmetydning, ufoer og kærestesorger til meditation og stresshåndtering, så selv hvis du hører til gruppen, der synes, at spiritualitet er en lidt abstrakt størrelse, så kan du altså stadig lytte med, for der er afsnit til enhver smag. Og som et ekstra plus – et, der jo faktisk er særligt afgørende, når nu det er lydmediet, vi taler om – er Annasophias stemmeføring helt og særdeles afslappende, så denne podcast er ideel til strandstolen."

Håndplukket til dig

© Tømmermændsblues

Tømmermændsblues

"En ting, jeg oftest leder efter, når jeg er på standen, er et godt grin, og hvad er sjovere end at høre om andres pinlige hændelser? Tømmermændsblues er en podcast skabt af Anne Albrechtsen, der inviterer kendte danskere ind til en snak om deres pinlige oplevelser fra en god gammeldags brandert. Det skønne ved et podcastformat er, at gæsterne på en eller anden måde bliver lidt mere bramfrie, når de er bag en mikrofon, kontra hvis de skulle stille op til en artikel eller et tv-interview. Der bliver ikke lagt fingre imellem, men derimod skruet helt op for detaljerne i de tåkrummende historier. Det er lidt som at se et Klovn-afsnit, hvor jeg ofte er nødt til at trykke 'pause' og trække vejret dybt, før jeg kan se – eller i dette tilfælde lytte – videre."

© Busigirl

Busigirl

"Kvinden bag Danmarks førende female power-podcast, Busigirl, er iværksætter Terese Ask. Podcasten har på mange måder en lidt amerikansk vibe over sig, da Tereses energi er en smule over the top, men klart på den fede måde. Der bliver brugt skønne vendinger, som sikkert ville få mig til at lyde helt tåbelig, men som virkelig fungerer for hende.

Podcasten blev i sin tid startet som en del af et univers for at give kvinder en stemme og en platform, hvor vi kan vidensdele og udveksle erfaringer med hinanden. Den blev også skabt til at inspirere, og det er lige netop, hvad den gør. Dele af podcasten er sammensat af interviews med nogle af Danmarks førende forretningskvinder og nytænkere, blandt andre Mia Wagner fra Løvens Hule, Mary Consolata Namagambe og de kvindelige grundlæggere af Female Invest. Udover disse vildt indsigtsfulde interviews laver Terese også alene-afsnit, hvor hun taler om alt, fra hvordan du bedst kan beskytte din energi og tips til jobsamtalen, til hvordan du lærer at bruge dit netværk.

Et er, at podcasten får dig i godt humør, da den har en meget positiv og let energi, men jeg synes også, at der er enormt mange gode tips at tage med sig derfra."

© Martinys podcast

Martinys Podcast

"Navnet Emma Martiny kender du med nogen sandsynlighed i forvejen. Hun har nemlig skrevet kogebøger, har et online-univers og en webshop, er influencer, og så er hun nok en af mine yndlingskokke i Go' morgen Danmark.

Hele konceptet for Martinys Podcast bygges op om 'hverdagsvelvære' – hvad er det så? Ja, du kan vel bytte rundt på ordene, og så betyder det netop dette: velvære i hverdagen – og hvordan får man så det? Til trods for at være kogebogsforfatter har Emma ikke en fast opskrift på dette, men hun har til formål at lade dig gå på opdagelse selv og blive inspireret til at finde din egen hverdagsvelvære. De tre hovedoverskrifter er 1) næring, eksempelvis hvordan du får en sund tilgang til kost, 2) bevægelse, eksempelvis hvordan du gør træning til en vane eller tips fra en personlig træner, og 3) egenomsorg, eksempelvis emner som økonomi, børneopdragelse, bæredygtighed og så videre.

Det lyder af meget. Det er det også, hvilket er fedt, for så er podcasten ikke så niche, men alle kan ligesom være med."