Skjulte Instagram-tricks, du nok ikke kender

Instagram indeholder flere smarte funktioner, som gør det sociale medie endnu bedre. Vi har her samlet de 9 bedste tips og tricks.

Instagram tricks

AW20-StyleParis-7110

Instagram er et af de mest benyttede sociale medier, og det har helt sikkert noget at gøre med platformens mange funktioner. På Instagram kan du nemlig både dele mindeværdige stunder med venner og familie, finde inspiration, se sjove videoer og meget, meget mere.

I virvaret af alle de (mere eller mindre) nye funktioner kan det dog sommetider være svært at finde frem til lige præcis den funktion, du leder efter. Vi guider dig herunder til 9 Instagram-tricks, du måske ikke kendte i forvejen, og som kan gøre mediet så brugervenligt som muligt for dig – lige fra at skjule din aktivitetsstatus til at fjerne antallet af likes.

I artiklen finder du:

1. Få notifikationer, når dine favoritprofiler poster på Instagram

Føler du sommetider, at du drukner i billeder, når du åbner Instagram? Måske følger du så mange, at du går glip af vigtige opslag, eller du ser måske ikke opslag fra en af dine favoritprofiler. Instagram har heldigvis en funktion, der gør, at du kan få notifikationer, når dine favoritprofiler poster et billede, en story eller video.

Her er, hvad du skal gøre:

  1. Besøg den Instagram-profil, hvorfra du ønsker notifikationer.
  2. Klik på klokken øverst til højre for brugernavnet.
  3. Kryds af, om du vil have notifikationer fra opslag, historier, reels og/eller videoer.

2. Se alle de opslag, som du har synes godt om på Instagram

Du kender det sikkert: Du scroller igennem dit feed og synes godt om opslag hist og her – men især ét billede har prentet sig fast i dine tanker, og nu kan du på ingen måde huske, hvilken profil der havde postet det.

Heldigvis gemmer Instagram dine likes, så du altid kan gå tilbage og gense de opslag, du tidligere har syntes godt om.

Sådan gør du:

  1. Gå til din egen profil.
  2. Tryk på de tre streger øverst i højre hjørne.
  3. Vælg ‘Din aktivitet’ og dernæst ‘Interaktioner’.
  4. Vælg ‘Synes godt om’.

3. Vis dine Instagram-stories i mere end 24 timer

Stories er en af Instagrams funktioner, som mange er særligt glade for at benytte, da det er en hurtig og nem måde at dele en opdatering på – men nogle stories er bare for gode til kun at være synlige i 24 timer. Funktionen ‘Højdepunkter’ betyder dog, at dine valgte stories vil blive gemt på din profil og også vil være synlige for alle andre, indtil du aktivt vælger at slette dem.

Sådan gør du:

  1. Gå til din profil.
  2. Tryk på cirklen med tegnet ’+’ under din profiltekst.
  3. Vælg de historier, som du ønsker at samle i et album.
  4. Giv albummet et coverfoto og et navn.

4. Skjul annoncer, som du ikke finder relevante på Instagram

Vi bliver hele tiden eksponeret for annoncer, og det samme gør sig gældende på Instagram. Algoritmen forsøger at vise dig annoncer, som den tror, du vil finde relevante – blandt andet baseret på de personer, du følger, hvad du liker, eller hvad du klikket mest på. Men hvis du ser en annonce, som du ikke finder relevant, kan du give Instagram besked og dermed være med til at styre hvilke annoncer, du bliver eksponeret for.

Sådan gør du:

  1. Tryk på de tre prikker i højre hjørne på den reklame, som du vil skjule.
  2. Vælg ‘Skjul annonce’.

5. Linjeskift i din Instagram-biografi

Dit tastatur tillader ikke linjeskift på Instagram – hverken i dine opslag eller i din biografi. Du har dog sikkert set, at andre profiler har linjeskift, og undret dig over, hvordan de har formået at gøre det. Det er ganske simpelt – du skal bare følge nedenstående steps til at lave linjeskift i din Instagram-bio.

Sådan gør du:

  1. Gå til din biografitekst eller et opslag.
  2. Tryk på “123” tasten på dit keyboard.
  3. Nu kommer “retur”-knappen frem, og du kan lave linjeskift.

6. Skjul antal ‘synes godt om’ på dine billeder på Instagram

Er du irriteret over, at alle kan følge med i, hvor mange likes du får på dine billeder? Instagram er for nylig kommet med en ny funktion, der gør det muligt at skjule antallet af ‘synes godt om’ på et opslag for alle andre end dig.

Sådan gør du:

  1. Tryk på dit profilbillede nede i højre hjørne.
  2. Tryk på de tre streger øverst i højre hjørne og derefter på ‘Indstillinger’.
  3. Vælg ‘Privatindstillinger’, og tryk derefter på ‘Opslag’.
  4. Kryds ‘Skjul antal synes godt om og visninger’ af for at slå denne indstilling til.

7. Fortryd afsendelse af beskeder på Instagram

Du har helt sikkert prøvet at sende en uheldig besked til den forkerte person – eller måske bare at du har fået lavet en masse tastefejl, der gør beskeden svær at forstå. Det er der heldigvis råd for – du kan nemlig fortryde afsendelsen af en besked på Instagram, og endda uden at modtageren får besked.

Sådan gør du:

  1. Når du er på din startside, så tryk på direct-ikonet øverst i højre hjørne (ligner en lille papirflyver).
  2. Vælg den pågældende samtale, og tryk og hold derefter på den besked, du vil fortryde afsendelsen af.
  3. Vælg ‘Fortryd afsendelse’.

Beskeden kan ikke længere ses af de personer, der med i samtalen – men du skal dog være opmærksom på, at beskeden muligvis allerede er blevet set.

8. Sluk for opslag og historier på Instagram

Du følger måske en person, som deler lidt for mange billeder, men som du ikke rigtig føler, du kan være bekendt at klikke ‘Følg ikke længere’ på. Med Instagrams sluk-funktion har du dog mulighed for at skjule opslag fra personen på din startside, uden at du behøver at unfollowe dem. Og selvom du vælger at ‘slukke’ for personens opslag, kan du stadig besøge profilen og se indholdet på den – og den pågældende person vil heller aldrig få at vide, at du har valgt at skjule deres opslag.

Sådan gør du:

  1. Besøg den profil, du ønsker at slukke for.
  2. Tryk på ‘Følger’.
  3. Vælg ‘Sluk’-knappen, og slå opslag og historier fra.

9. Skjul din aktivitetsstatus på Instagram

I Instagram-indbakken fremgår det, hvornår de personer, du har skrevet med, senest har været aktive på Instagram – og de kan omvendt også se, hvornår du sidst var aktiv. Men hvis du ikke ønsker, at andre kan se, hvornår du sidst har været aktiv, har Instagram en smart funktion, som betyder, at du kan skjule din aktivitetsstatus fra andre. Det vil dog også betyde, at andres aktivitetsstatus vil blive usynlig for dig.

Sådan gør du:

  1. Gå ind på din egen profil.
  2. Tryk på de tre streger øverst i højre hjørne, og vælg derefter ‘Indstillinger’.
  3. Vælg ‘Privatindstillinger’.
  4. Tryk på ‘Aktivitetsstatus’, og slå funktionen ‘Vis aktivitetsstatus’ fra.