8 danske true crime-podcast, som vil give dig mareridt

Er der noget mere spændende end en nervepirrende mordgåde? Få et overblik over de bedste podcastserier med grufulde fortællinger fra det virkelige liv

Podcast mørkeland © Mørkeland
1 / 7

Mørkeland

Hver uge går Camilla og Kristine på opdagelse i de mørkeste afkroge af det menneskelige sind, når de på skift præsenterer hinanden for en mordhistorie fra det virkelige liv. De to veninder er ikke eksperter, men blot fascinerede af grufulde mord og tragiske skæbner, og venindernes fortællinger vil med garanti få dine nakkehår til at rejse sig.

Du kan blandt andet lytte til Mørkeland her.

Podcast Det perfekte offer © Det perfekte offer
2 / 7

Det perfekte offer

I første sæson af P1 dokumentaren Det perfekte offer søger journalisten Emil at komme til bunds i en sag om en nattevagt, der er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af to patienter på et psykiatrisk hospital. Resultatet er en opsigtsvækkende podcastserie, der kommer helt tæt på de to patienters skræmmende historier om en ansat, der udnytter sin autoritet.

Du kan blandt andet lytte til Det perfekte offer her.

Podcast Det perfekte offer 2 © Det perfekte offer 2
3 / 7

Det perfekte offer 2

I anden sæson af DR's populære podcastserie møder man en kvinde, der har opsøgt en psykolog i håb om at få hjælp til at bearbejde traumatiske oplevelser fra fortiden. Men forholdet mellem psykologen og patienten udvikler sig hurtigt i en forkert retning, hvor netop kvindens fortid kommer til at spille en central rolle.

Du kan blandt andet lytte til Det perfekte offer 2 her.

Podcast Et langsomt mord © Et langsomt mord
4 / 7

Et langsomt mord

I 1991 døde Jesper Helge Hansen, men politiet kunne ikke fastslå årsagen. Jesper blev fundet i en vaskekælder med kraniebrud og brud på brystkassen, og efterlod sig en halvtom lejlighed, en fireårig søn – og massevis af ubesvarede spørgsmål.

27 år senere leder Jespers søn, Adrian, efter svar. Hvem var hans far? Hvilket liv leder op til så brutal en død? Og hvem slog ham ihjel?

Du kan blandt andet lytte til Et langsomt mord her.

Podcast Dobbeltmordet © Dobbeltmordet
5 / 7

Dobbeltmordet

I 1948 blev ægteparret Jacobsen fundet brutalt myrdet i deres herskabslejlighed på Frederiksberg. Man fandt en del mystiske spor, heriblandt to stokke, der var placeret på hvert lig. Trods spor blev sagen aldrig opklaret og er en af danmarkshistoriens største uopklarede mordgåder.

Du kan blandt andet lytte til Dobbeltmordet her.

Podcast Man kan aldrig vide © Man kan aldrig vide
6 / 7

Man kan aldrig vide

Morten Narvedsen kommer på sporet af den berygtede svindler Mads Andersen, som har snydt og bedraget et utal af mennesker på de mest opfindsomme måder. Men hvem er Mads egentlig? Hvordan opererer han? Og hvorfor mangler han to fingerspidser på venstre hånd? Disse spørgsmål søger dokumentaristen at få svar på i den spændende Radio 24/7-podcastserie Man kan aldrig vide.

Du kan blandt andet lytte til Man kan aldrig vide her.

Podcast Myrdet af Richelsen og Grau © Myrdet af Richelsen og Grau
7 / 7

Myrdet af Richelsen og Grau

Tv-vært og tidligere politiefterforsker Sebastian Richelsen og komiker og skuespiller Anders Grau præsenterer skiftevis en seriemorder for hinanden. Ligesom i et spil bilkort handler programmet om, hvem der kan imponere den anden bedst med den stærkeste og mest frygtelige seriemorder.

Du kan blandt andet lytte til Myrdet af Richelsen og Grau her.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev