Det perfekte offer II
© DR

Danske true crime-podcast, som vil give dig mareridt

Er der noget mere spændende end en nervepirrende mordgåde? Få et overblik over de bedste true crime-podcast med grufulde fortællinger fra det virkelige liv.

De bedste danske true crime-podcast

Hvorfor drages og fascineres vi af true crime-podcast, der omhandler uhyggelige fortællinger om tragiske skæbner? Amerikanske podcastserier som Serial og My Favorite Murder banede vejen for krimihistoriernes indtog i podcastuniverset, og siden har flere danske podcast-entusiaster gjort dem kunsten efter.

Herunder har vi samlet de mest spændende danske true crime-podcast, som alle tager udgangspunkt i grufulde, tankevækkende eller skræmmende krimihistorier fra virkelighedens verden – og vi garanterer, at det vil løbe dig koldt ned ad ryggen.

True crime-podcasten Danske drabssager
© Danske drabssager

Danske drabssager

I true crime-podcasten Danske drabssager sætter værten Stine Bolther fokus på nogle af vor tids mest spektakulære drabssager – fortalt af dem, der har været helt tæt på. I hvert afsnit går hun sammen med gæster som tidligere drabschefer, kriminalteknikere, forsvarsadvokater og mange flere i dybden med en ny drabssag og gennemgår den fra start til slut – fra efterforskningen og de fældende beviser til domsfældelsen.

Du kan blandt andet høre Danske drabssager her.

Find de bedste danske true crime-podcast her.
© DR

Mænd der ødelægger kvinder

En dag for et par år siden sidder en ung mand foran sin computer. Han downloader en video, der giver ham et chok: En ung pige gør grænseoverskridende ting ved sig selv, tydeligvis under tvang, mens hun græder. Da DR dykker ned i historien bag videoen, kaster det lys over et internationalt netværk, hvor 100 kvinder og piger er blevet presset af to forskellige gerningsmænd til at udføre ekstreme handlinger for rullende kamera – og efterfølgende, mod deres vilje, får delt indholdet på forskellige fora.

Du kan blandt andet høre Mænd der ødelægger kvinder her.

Læs om true crime-podcasten Ofrene her.
© Radio LOUD

Ofrene

I true crime-podcast er det ofte eksperter, journalister eller gerningsmændene, der får lov til at fortælle om drabet – men i true crime-podcasten Ofrene vender Sandie Westh det format på hovedet og sætter i stedet fokus på dem, der står tilbage. Gennem samtaler med pårørende til drab kaster hun lys over, hvordan det er at miste en person, som har haft stor betydning i ens liv – formålet er at give plads til alle de historier, der aldrig er blevet fortalt.

Du kan blandt andet høre Ofrene her.

Her kan du lytte til Mørkeland og andre af de bedste danske true crime-podcast.
© Mørkeland

Mørkeland

Hver uge går Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee på opdagelse i de mørkeste afkroge af det menneskelige sind, når de på skift præsenterer hinanden for en mordhistorie fra det virkelige liv. De to veninder er ikke eksperter, men blot fascinerede af grufulde mord og tragiske skæbner, og venindernes fortællinger vil med garanti få dine nakkehår til at rejse sig.

Du kan blandt andet lytte til Mørkeland her.

Håndplukket til dig

Her kan du lytte til true crime-podcasten det perfekte offer.
© DR

Det perfekte offer

I første sæson af P1-dokumentaren Det perfekte offer søger journalisten Emil Eusebius Jakobsen at komme til bunds i en sag om en nattevagt, der er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af to patienter på et psykiatrisk hospital. Resultatet er en opsigtsvækkende true crime-podcastserie, der kommer helt tæt på de to patienters skræmmende historier om en ansat, der udnytter sin autoritet.

Du kan blandt andet lytte til Det perfekte offer her.

Det perfekte offer II
© DR

Det perfekte offer II

I anden sæson af DR's populære podcastserie møder vi en kvinde, der har opsøgt en psykolog i håb om at få hjælp til at bearbejde traumatiske oplevelser fra fortiden. Men forholdet mellem psykologen og patienten udvikler sig hurtigt i en forkert retning, hvor kvindens fortid kommer til at spille en central rolle.

Du kan blandt andet lytte til Det perfekte offer II her.

De bedste danske true crime-podcast
© Dr.dk

Det perfekte offer III

I foråret 2021 havde DR premiere på tredje sæson af true crime-podcasten Det perfekte offer, og denne gang er podcasten bestemt ikke mindre uhyggelig. I den nye sæson graver journalisten bag, Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen, ned i en sag om en fysioterapeut ved Kræftens Bekæmpelse, som tager kontakt til flere kvinder, der har gået i behandling hos ham – og som, ifølge kvinderne, begynder at lægge pres på dem for at udleve en af hans seksuelle fantasier.

Du kan blandt andet lytte til Det perfekte offer III her.

Find nogle af de bedste danske true crime-podcast her.
© DR

Et langsomt mord

I 1991 døde Jesper Helge Hansen, men politiet kunne ikke fastslå årsagen. Jesper blev fundet i en vaskekælder med kraniebrud og brud på brystkassen og efterlod sig en halvtom lejlighed, en fireårig søn – og massevis af ubesvarede spørgsmål.

27 år senere leder Jespers søn, Adrian, efter svar. Hvem var hans far? Hvilket liv leder op til så brutal en død? Og hvem slog ham ihjel?

Du kan blandt andet lytte til Et langsomt mord her.

Håndplukket til dig

Dronekrigeren på DR Podcast
© DR

Dronekrigeren

Kom med om bag jagten på Danmarks farligste terrorist, Basil Hassan. Han voksede op i Askerød og blev uddannet ingeniør fra DTU, men er i dag internationalt efterlyst for et drabsforsøg, ligesom han har opfundet et helt nyt terrorvåben for Islamisk Stat og menes at stå bag planlægning af terrorangreb i Vesten. I podcasten rejser mellemøstkorrespondent Puk Damsgård til Syrien for at undersøge Basil Hassans rolle i Islamisk Stat, og hvorfor han menes at være så farlig.

Du kan blandt andet lytte til Dronekrigeren her.

Her kan du lytte til Danmarks bedste true crime-podcast.
© DR

Dobbeltmordet

I 1948 blev ægteparret Jacobsen fundet brutalt myrdet i deres herskabslejlighed på Frederiksberg. Man fandt en del mystiske spor, heriblandt to stokke, der var placeret på hvert lig. Trods spor blev sagen aldrig opklaret og er en af Danmarkshistoriens største uopklarede mordgåder.

De bedste danske true crime-podcast
© Myrdet af Richelsen og Grau

Myrdet af Richelsen og Grau

Tv-vært og tidligere politiefterforsker Sebastian Richelsen og komiker og skuespiller Anders Grau præsenterer skiftevis en seriemorder for hinanden. Ligesom i et spil bilkort handler programmet om, hvem der kan imponere den anden bedst med den stærkeste og mest frygtelige seriemorder.

Du kan blandt andet lytte til Myrdet af Richelsen og Grau her.