Trapholt åbner op for en ny udstilling om alle Verner Pantons farverige designs.
© Verner Panton Design

Ajour: Fra fremtidsteater til gør-det-selv-projekter

En ny uge er snart over os, og det betyder, at vi går en masse kulturbegivenheder i møde – blandt andet en ny designudstilling og en bogudgivelse om kvinder og fødsler. Læs her, hvilke begivenheder du kan se frem til i den kommende uge.

Bøger: Uddrag fra de bedste værker

Den danske kunster og forfatter Dea Trier Mørch er kendt for sine mange værker, hvor hun satte fokus på sin solidaritet med andre kvinder og skildrede fødsler og barslen fra kvindernes synspunkt. Derudover er hun også kendt for sine mange grafiske værker, som blandt andet har været udstillet på Louisiana. Nu udkommer bogen Om barsel, som er en opsamling med uddrag fra nogle af Trier Mørchs bedste værker, herunder Vinterbørn, Den indre by, Hvide løgne, Morgengaven og Aftenstjernen.

Dea Trier Mørchs nærværende skildringer fra intimsfæren og samfundslivet i 1970'ernes Danmark er en vigtig del af kvindernes kulturhistorie, som du bestemt bør unde dig selv at dykke ned i.

'Om barsel' kan købet hos forlaget Gyldendal fra 1. oktober. Pris: 54 kroner hos Gyldendal.dk.

'Om barsel' er en bog af Dea Trier Mørch.
© Gyldendal

Kultur: Et farverigt univers af kendt design

Gå på opdagelse blandt farverige designs, når Trapholt åbner op for udstillingen Verner Panton - Farver en ny verden. Verner Panton er en af dansk designhistories største navne og er kendt for sit farverige univers med opsigtsvækkende tekstiler og former, som trodsede tidens normer og traditioner. Udstillingen bliver en af de største præsentationer af Verner Pantons arbejder og giver dig mulighed for at opleve alt fra unikke designelementer til møbler, som du både kan flyde, gå og flyve i. Derudover kan du på udstillingen opleve fem årtiers design inden for møbler, lamper og tekstiler samt en række sanselige miljøer, hvor Verner Panton gør op med den traditionelle forståelse af indretning.

'Verner Panton - Farver en ny verden' kan opleves hos Trapholt fra 30. oktober. Entrépris: 120 kroner. Læs mere på Trapholt.dk.

Serie: Nybyggeri og gør-det-selv-projekter

Elsker du boligindretning og gør-det-selv-projekter, skal du med sikkerhed sidde klar, når den nye sæson af Nybyggerne ruller over skærmen i denne uge. Fire nye par flytter ind i henholdsvis det blå, gule, røde og grønne hus, som denne gang ligger i Sønderborg, og her skal de bruge de næste ni uger på at gøre råhusene til deres drømmehuse. Får de alle deres projekter til at lykkedes? Og hvem ender med at vinde deres drømmehus?

Den nye sæson af 'Nybyggerne' starter 29. september klokken 20 og kan ses på TV2.

Forestillingen 2084 kan snart opleves.
© Det Dramatiske Udgangspunkt og Katapult Teater

Kultur: Et multimedialt teatershow om et højteknologisk samfund

Teater Katapult, som er kendt for sine tankevækkende fortællinger om relevante tematikker, har teamet op med Det Dramatiske Udgangspunkt, og sammen har de skabt forestillingen 2084: en nyfortolkning af George Orwells litterære mesterværk 1984. I 2084 er vi nu 100 år længere fremme, og superstaten Europia styres af en diktatorisk kreds med den virtuelle Big Mother i spidsen. Samfundet bygger på had og angst og er under konstant overvågning. Her er hverken plads til frihed, menneskerettigheder eller demokrati – for alt i denne verden er fremstillet til at manipulere.

'2084' kan opleves fra 29. september til 7. oktober på Katapult Teater i Aarhus og 9. oktober hos Mungo Park i Allerød. Billetpris: 75-190 kroner hos Katapult.dk.